Kustaw Bessems teleurgesteld in RTL 4-ster Ali Bouali

Kustaw Bessems is net als veel andere joden teleurgesteld in RTL 4-ster Ali Bouali, één van de coaches in de kijkcijferhit The Voice of Holland. Dat laat de bekende journalist weten op Twitter. Bouali rapt in een nieuw liedje dat hij omgaat met geld als een jood en dat hij vrouwen deporteert na het bedrijven van de liefde, omdat ze uit zouden zijn op zijn geld. Het woord deporteren ligt uiteraard erg gevoelig bij joden en dat komt de rapper dan ook op kritiek te staan. Ook van Bessems.

Volgens Bouali is ‘ik ben op m’n money als een jew’ een compliment voor joden als goede zakenmensen, maar Bessems denkt daar anders over. “Volgens die redenering zijn complotten over joodse wereldoverheersing complimenten voor de politieke behendigheid van Joden. Beetje als die oude mop waarin een jood liever een antisemitische krant leest: staat ten minste goed nieuws over rijke, machtige joden in.

Bessems richt zich op Twitter tot Bouali. “Denk niet dat jij ineens antisemiet bent, maar je tekst appelleert aan een klassiek stereotype met een vreselijke geschiedenis. Je zou daar, met de idealen die je zegt te hebben én zo’n groot publiek, wel wat serieuzer op in mogen gaan. Goede vakantie nog.

Volgens Bouali heeft hij wel degelijk gereageerd. Bessems: “Zag ik. Dat het een compliment zou zijn, toch? Maar kom op, denk dat je echt slimmer bent dan dat. Joden die op hun geld zitten, dat is geen compliment. Dat is gewoon een naar, oud vooroordeel.

Tussen de joodse critici zitten ook een aantal losgeslagen tokkies. Juist hun reacties brengt Bouali op Twitter onder de aandacht. “Het is wel een beetje makkelijk om alleen te reageren op lui die zelf foute teksten uitslaan.

Even later deelt Bessems op Twitter een kritische noot over moslims. Hij wijst op een NRC-artikel waarin wordt gecheckt of het klopt dat vijftig miljoen moslims geweld accepteren. De uitkomst is dat het klopt. Bessems: “Nuttig en zorgelijk.

Lees ook: Federatief Joods Nederland: ‘Ali B. kut-Marokkaan’ (woensdag)

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen