Kritiek op Lodewijk Asscher om poseren met Fajah

Lodewijk Asscher krijgt op social media kritiek omdat hij heeft geposeerd met het dieetboek van Fajah Lourens. Hij is blij dat hij gewezen wordt op de omstreden afvalmethode van de dieet-dj. Dat laat hij weten op Twitter. Asscher verwijst op Twitter naar de Instagrampagina van voormalig GTST-ster Lourens, waarop te zien is hoe de vicepremier haar boek vasthoudt. Hij wordt er direct op aangesproken door journaliste Rianne Meijer, die in het verleden veel last had van een eetstoornis.

Meijer vindt het niet kies van Asscher, omdat Lourens het ‘omarmen van je hongergevoel’ promoot. “Beste Lodewijk Asscher, ik heb ook jaren ‘mijn hongergevoel omarmd’, maar daar ben ik klinisch voor behandeld. Het is niet iets om te promoten“, zegt ze.

Het is duidelijk dat Meijer zeer kritisch is over de afvalmethode van Lourens. “Ik heb m’n buik vol van alle zelfbenoemde voedingsexperts die maar kritiekloos mogen spuien overal.

Asscher had zich beter moeten inlezen, vindt ze. “Ik vind de man een prima politicus, daarom valt dit me ook zo tegen. Ik denk dat het probleem is dat veel mensen onderschatten dat dit een belangrijk onderwerp is. Iedereen is maar voedingsexpert.

De vicepremier neemt de kritiek van Meijer serieus. Hij zegt: “Wat vreselijk voor je. Dat promoten is wel het laatste wat ik zou willen. Goed dat je me daar op wijst. Ik ben voor gezonde voeding maar zeer tegen de druk die opgelegd wordt op veel meisjes en vrouwen om maar steeds magerder te zijn.

Meijer besluit: “Fijn. Maar die druk komt tegenwoordig erg van mooie, steeds magerder dames die zichzelf voedingsexpert noemen en boeken schrijven. Dan vind ik het een heel onprettig signaal als u met zo’n boek poseert, zeker aangezien al veel is geschreven over haar claims.

KILLERBODY2…. @lodewijkasscher houd gelukkig ook van gezond en lekker eten 👌🏼❤️

Een foto die is geplaatst door Faya Platina Artist 💿💿 (@fayaofficial) op

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen