Kassa-rubriek Belbus krijgt nieuwe presentator

De 25-jarige Amber Kortzorg is de nieuwe presentator van de Belbus, de populaire rubriek van het consumentenprogramma Kassa op NPO 1. Ze volgt Rutger Verhoeven op, die de afgelopen drie jaar ruim honderd Belbus-items heeft gemaakt. Dat heeft BNN-VARA laten weten. Kortzorg heeft veel zin in Kassa, waarin ze vanaf zaterdag te zien is. “Ik ga proberen me met net zoveel enthousiasme en passie in te zetten als Rutger de afgelopen jaren heeft gedaan“, vertelt ze.

Na eerst de BNN-VARA Academy – het opleidingstraject voor talentvolle jonge tv-makers – met succes te hebben doorlopen, volgde Kortzorg een master Onderzoeksjournalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. “Met mijn achtergrond als journalist stort ik me met liefde in ellenlange mailwisselingen met lastige bedrijven. Samen gaan we ervoor zorgen dat Nederland weer een stukje rechtvaardiger wordt.

Komende zaterdag is te zien hoe Kortzorg op pad gaat met Nicole. Zij sloot via Groupon een deal met een verhuisbedrijf, maar deze afspraak werd niet nagekomen. Groupon belooft haar al drie maanden tegemoet te komen, maar daar komt weinig van terecht. Op ludieke wijze gaat ze nu verhaal halen, waarbij ze zich niet laat wegsturen voor er daadwerkelijk een oplossing is.

De Belbus is al circa twintig jaar een vast onderdeel van Kassa. Consumenten met een klacht of probleem kunnen de Belbus inschakelen als ze zelf niet tot een oplossing komen met het betreffende bedrijf of de instantie waarmee ze een issue hebben.

Kassa is iedere zaterdag om 19.05 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen