Peter Adrichem tijdelijk KRO-NCRV-baas

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 18:25

Peter Adrichem, die tot voor kort samen met Jeroen Pauw in hun productiebedrijf TVBV de KRO-NCRV-talkshow Jinek produceert, wordt tijdelijk de mediadirecteur van KRO-NCRV. Het gaat om een periode van maximaal zes maanden. Dat heeft de omroep laten weten. Adrichem gaat op 11 februari tijdelijk aan de slag als opvolger van de vertrekkende mediadirecteur Taco Rijssemus. “Na de interim-periode is het de bedoeling dat de functie weer voor vast wordt ingevuld.

Adrichem is geen onbekende in medialand. Van 2009 tot 2012 was hij algemeen directeur van Endemol Nederland Media Group. Daarna adviseerde hij als mediaconsultant Nederlandse en internationale mediaondernemingen en vervulde hij interim opdrachten.

Tegenwoordig is hij onderdeel van de productiemaatschappijen TVBV met Jeroen Pauw en Second Nature met Freek Vonk. Van 2013 tot medio 2014 was hij ook mediadirecteur ad interim bij AvroTros.

Foto: KRO-NCRV
6 Reacties op “Peter Adrichem tijdelijk KRO-NCRV-baas”


 1. Anonymous

  nou wat voor dagprijs wordt dat dan weer…….

 2. Kees

  Gelukkig geen belangenverstrenge….. o, wacht…

 3. Anonymous

  Hier zit een luchtje aan…

 4. Peter

  Zo behoudt je de principes KRO ….
  Ave Maria

 5. Anonymous

  nu graaier taco weg is, zijn we dan ook van die valerius docu’s verlost?

 6. Senna S

  Volgens mij is Pilot Studio de producent van Jinek en niet TVBV….

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.