Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard

Jean-Pierre Geelen is blij dat het verzet tegen RTL-programmabaas Erland Galjaard en zijn praktijken toeneemt. Dat laat hij vandaag weten in de Volkskrant. NRC-columnist Youp van ’t Hek pakte Galjaard afgelopen weekend opnieuw keihard aan vanwege het gebruiken van hulpeloze gevallen voor het maken van televisie-amusement. “De bijval tegen pulp-tv is verheugend. Die toont hoe het volk snakt naar verheffing“, schrijft Geelen in de krant. “Nooit meer hulp-tv: beschaving bestaat.

RTL 4-ster Wendy van Dijk heeft het via Twitter opgenomen voor haar man Galjaard. Niet zo handig, denkt Geelen. “Fout! Wij kappers weten: wie geschoren wordt: altijd stil blijven zitten.

Van Dijk verwijt Van ’t Hek dat hij alleen maar wil scoren. Geelen: “Ai, daar had ze de cabaretier bij z’n ballen. Want scoren is een héél vies woord bij commerciële televisie – dat weet iedereen.

Galjaard haalt al jaren uit naar iedereen die het waagt om vraagtekens te plaatsen bij zijn goede bedoelingen. “Nu predikt apostel Wendy ineens een andere lezing: Galjaard is ook maar een onschuldig lammetje. Mooi, het elastiek van de exegese.”

De Volkskrant-column Lul van Jean-Pierre Geelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen