Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 10:06

Jean-Pierre Geelen is blij dat het verzet tegen RTL-programmabaas Erland Galjaard en zijn praktijken toeneemt. Dat laat hij vandaag weten in de Volkskrant. NRC-columnist Youp van ‘t Hek pakte Galjaard afgelopen weekend opnieuw keihard aan vanwege het gebruiken van hulpeloze gevallen voor het maken van televisie-amusement. “De bijval tegen pulp-tv is verheugend. Die toont hoe het volk snakt naar verheffing“, schrijft Geelen in de krant. “Nooit meer hulp-tv: beschaving bestaat.

RTL 4-ster Wendy van Dijk heeft het via Twitter opgenomen voor haar man Galjaard. Niet zo handig, denkt Geelen. “Fout! Wij kappers weten: wie geschoren wordt: altijd stil blijven zitten.

Van Dijk verwijt Van ‘t Hek dat hij alleen maar wil scoren. Geelen: “Ai, daar had ze de cabaretier bij z’n ballen. Want scoren is een héél vies woord bij commerciële televisie – dat weet iedereen.

Galjaard haalt al jaren uit naar iedereen die het waagt om vraagtekens te plaatsen bij zijn goede bedoelingen. “Nu predikt apostel Wendy ineens een andere lezing: Galjaard is ook maar een onschuldig lammetje. Mooi, het elastiek van de exegese.”

De Volkskrant-column Lul van Jean-Pierre Geelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
26 Reacties op “Jean-Pierre Geelen blij met verzet tegen Erland Galjaard”


 1. Freek

  Dat merk je ook aan ‘Helemaal het einde’ een programma met een interessant vertrekpunt. Maar om zeep wordt geholpen door de invalshoek en absurde voiceover. In de eerste aflevering, de mensen ontmoeten elkaar en zijn aan het uitblazen. De voiceover insinueert dat ze elkaar niet mogen!? Wat helemaal niet aan de hand is. Erg jammer.

 2. Andreas

  Het zou goed zijn voor RTL als Erland een opvolger zou krijgen.

 3. Ans

  Het volk? De Volkskrant lezer staat mijlenver van het gewone volk af. Heel veel mensen kijken blijkbaar graag naar die ‘pulp’, laat ze dat lekker doen.

 4. Otto Groeneveld

  RTL is vanaf zijn bestaan een misselijke organisatie. Dag en nacht mensen overladen met kut reclames dat je alles moet hebben en hebben en hebben anders tel je niet mee. Dik geld verdienen over de rug van domme stumpers, zie die Peter Rens hufter, zo zijn er natuurlijk veel meer aan te wijzen. Ja als je werkt voor zo organisatie heb je niet veel op met een samenleving en de cohesie in de samenleving. Deze liberale egoisten zijn er altijd geweest, is er geen Galjaard dan staat er wel een andere gladde op, het maakt niet uit, het is relevant aan de bewuste organisatie. En politiek gezien wordt deze houding ook dik gesteund door niet alleen VVD, daar kun je ook niets anders van verwachten, maar ook PvdA,D666 en CDA steunen het vergif wat dagelijks over ons heen wordt gestort.

 5. Coeli

  Zolang die types met hun porem op tv willen zal meneer van dijk programma’s kunnen maken. En er zijn er heel veel die dat willen.

 6. Dennis

  In die hulp-tv programma’s zie je ook vaak mensen die dermate zo laag begaafd en onderontwikkeld zijn etc dat geen enkele normale kijker er zich verbonden mee zal voelen. Dat erland van wel denkt, getuige ervan dat hij het Nederlandse volk flink minacht.
  Nu alweer zo’n programma met mensen die nooit het buitenland hebben gezien, ongelooflijk hoe ze zulke zwakzinnige en laag begaafde mensen weten te vinden. Ik vind dat juist een ”hele” prestatie opzich om zulke mensen weten te vinden!

 7. Marcel

  Helemaal eens met Geelen in deze.

 8. fred

  Eens met Youp en Geelen.

  dDie Galjaard met zn nep TV mag van mij ontslag kringen, Weg met die gozert.

  RTL-Veronica: advies: hou eens op met al die herhalings films van 20 jaar geleden.
  Telkenmale een film bekijken die al 3x door jullie is uitgezonden en bovendien allemaal veel te oud zijn, is de kijker in de maling nemen.

  Jullie hebben de rechten al veel eerder betaald, dus het is kassa voor jullie die ouwe films.

  Wat en boeven die RL.

  De toezicht ouder, het commissariaat voor de media, zou in deze kwestie ook eens wakker moeten worden en er tegen optreden. hHet is n.l. gewoon bedrog.

 9. Anonymous

  Niemand geeft om deze onzin.

 10. Bart Wijnen

  Dus De Volkskrant en/of Youp van ‘t Hek vertegenwoordigen het volk. Interessant. Misschien moet ‘het volk’ zich bezig houden met de echte problemen in de maatschappij.

 11. Panda

  @Freek: HHE haalde ik gisteren ook aan. Ben het helemaal met je eens. Schaamteloze uitbuiting van sociaal kwetsbare mensen.

 12. Panda

  Oh nee, ik bedoelde My First Holiday.

 13. Anonymous

  fred met z’n RTL-Veronica. Veronica zit al jaaaaaaaren niet meer bij RTL.

 14. Anonymous

  @Dennis, de kandidaten voor pulp tv zijn zeer makkelijk te vinden. Via allerlei castingbureaus. Daar staan veel mensen ingeschreven die een centje extra kunnen gebruiken. Die worden niet alleen gemaild voor figuratie maar ook om kandidaat te worden in een emo programma. Heel triest eigenlijk.
  Ik heb ooit ingeschreven gestaan bij een paar van die figuranten banken en kreeg regelmatig een verzoek tot medewerking aan zo’n programma. Heb me laten uitschrijven omdat ik daar absoluut niks mee te maken wil hebben.

 15. Bep

  Vergeet ook niet dat Wendy” Over de rooie” maakte, voor deze mensen is geld belangrijker dan respect en normen en waarden.Dat Erland de zoon is van Hans Galjaard een ( dacht ik) respectabele man kan ik echt niet bevatten.In die mileu’s is pulp tv toch ondenkbaar?Ik ben blij met Youp en Geelen,dit soort tv moet van de buis. Bescherm mensen tegen zichzelf en geef losers geen podium.Dave Roelvink, treitervlogger, Frank Masmeijer. PJ Rens, Virginia. Het is GEEN leuke tv.

 16. PeDante lul

  Haet is vlaaiebakker mens

 17. Jeroen

  Helemaal mee eens weg met deze pulp tv en bagger !

 18. Jeroen

  en met Bep !

 19. Harrie

  Die mag niet meer op de koffie komen in het RTL-gebouw!

 20. Edje

  Laten we de zaken eens omdraaien. De BNers doen mee met hulpTv en de onbekende Nederlanders doen weer mee met Expeditie Robinson en Wie is de Mol. Ga ik ook weer kijken.😀

 21. Bep

  Jeroen…… Waarom?

 22. Dus

  @Ottо
  Vanaf zijn bestaan? Taalverloederaar!

 23. Mike

  @otto: ook bij de publieke omroep barst het van de reclame. Niet zeiken dus.

 24. Echt Waar

  Linkse Geelen, hahahaha… wat een loser!

 25. pulp

  Het is al lang tijd om de ook de mogelijke snuivers die Galjaard en van Dijk als vrienden hebben allemaal te dumpen. Eindelijk verlost van de pul p die over de Nederlander wordt uitgestrooid.
  En weg met RTL group en de familie Bertelsmann, die waren volgens onderzoeken vanaf 1938 al goed fout bezig.

 26. BRAAK

  Galjaard, de een zijn dood in de ander zijn brood, de sponsoren moeten zich doodschamen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.