Jan Versteegh door het ijs op NPO 3: 59.000 kijkers

De vooravondnachtmerrie van NPO 3 duurt voort. Ook de Jan Versteegh-show The Quickest Quiz is een enorme flop: er keken gisterenavond slechts 59.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Versteegh wist om half acht slechts 1,1 procent van alle tv-kijkers op dat moment te bedienen en dat is wel erg mager voor een programma op een zender die onder de derde knop van de afstandsbediening ligt.  Ook de BNN-ster weet de vooravond van NPO 3 niet te redden.

The Quickest Quiz zit nu in zijn derde uitzendweek. In de eerste week keken er gemiddeld 190.000 mensen (3,5 procent), vorige week keken er 123.000 mensen (2,2 procent). De daling zet deze week voort: de afgelopen drie dagen keken er gemiddeld 89.000 mensen (1,6 procent).

Het is NPO 3 sinds het verlies van De Wereld Draait Door aan NPO 1 nooit meer gelukt om een succesvolle vaste waarde te creëeren in de vooravond. De zender heeft een hoop uitgeprobeerd, maar niets lukte.

In de zomer van 2015 ontaardde NPO 3’s vooravondsoap 4JIM zelfs in een van de kostbaarste flops van de zender ooit: het slot trok slechts 26.000 kijkers.

NPO 3-baas Suzanne Kunzeler was het in de lente van 2016 zo zat ze bekendmaakte de vooravond voorlopig even op te geven en zich te richten op prime time. “We zien dat investeringen daar lonen.

Foto: BNN-VARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen