Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 9:10

Foto: Nick van OrmondtJan Dijkgraaf, leider van de politieke partij GeenPeil, vindt het onhandig dat Wendy van Dijk via Twitter gereageerd heeft op de tirade van Youp van ‘t Hek op haar man Erland Galjaard. Dat zegt de columnist in een column op zijn website. Van ‘t Hek heeft Galjaard in het NRC een lul genoemd. “Jij las dat en je deed niet wat het verstandigste was (je hebt waarschijnlijk geen kat), maar je deed wat haar hart elke liefdevolle echtgenote zou ingeven: je nam het voor je Erland op“, zegt hij.

Van ’t Hek is kritisch over het gebruiken van kwetsbare mensen voor tv-amusement bij RTL en acht programmadirecteur Galjaard daarvoor verantwoordelijk.

Van Dijk riep op Twitter dat Galjaard bij RTL werkt en niet RTL ís. Daarop zei Van ’t Hek: “Hij is toch verantwoordelijk voor dit soort kneuzenmisbruik?

En daarop zei Van Dijk weer: “Kneuzenmisbruik? Jij noemt kijkers en deelnemers: moddervette dragonders, randdebielen, zwaar gestoorde angsthazen #omtescoren.

Het valt Dijkgraaf vooral op dat ze niet ontkent. “Erland is dus inderdaad verantwoordelijk voor die docusoap met Peter Jan Rens (want anders had je wel ‘nee’ gezegd). En ik concludeerde: ze houdt zo veel van haar man, dat ze de aloude jij-bak uit de kast haalt. Is een beetje dom. Want in tegenstelling tot jou en je man pretendeert Youp nergens de wereld beter te willen maken met zijn werk.

Volgens Dijkgraaf is Van Dijk een beetje hypocriet. “Of was je echt vergeten dat je zelf toen je in Quote van cokegebruik werd beschuldigd daarvoor de toenmalige hoofdredacteur Mirjam van den Broeke persoonlijk verantwoordelijk hield?“, besluit hij in zijn column.

Lees ook:
Youp van ‘t Hek: ‘Erland Galjaard is gewoon een lul’ (zondag)
Wendy van Dijk: ‘Youp van ‘t Hek wil gewoon scoren’ (zondag)

Foto: RTL
17 Reacties op “Jan Dijkgraaf vindt Wendy van Dijk onverstandig”


 1. Anja

  Ik vind het super tof dat ze het opneemt voor haar vent. Heet liefde volgens mij en houden van enzo !.

 2. S. Gerp

  Het gaat niet om de mening van Jan Dijkgraaf, maar om de mening van ‘het volk’!

  Toch?

 3. Mïjn Reactïes Worden Gemodereerd.

  Wendy was onder invloed toen ze reageerde….

 4. Anonymous

  Ik denk dat Wendy en Galjaard de dupe zijn van een aantal samenhangende dingen. In een tijd dat Netflix populariteit aan het winnen is, kun je het als zender niet veroorloven om zowel december als januari niet veel bijzonders uit te zenden. Daarnaast zijn mensen de tv formats zat die draaien om mensen die niet meer goed met de maatschappij meekunnen in welke vorm dan ook, hier is Galjaard zeker in bepaalde mate verantwoordelijk voor. Galjaard moet plaatsmaken voor iemand anders en nee… geen Carlo Boszhard alsjeblieft. Carlo is te onzeker en ontbreekt het lef bij om voor bepaalde formats te kiezen waardoor we televisie gaan krijgen dat alles op elkaar lijkt.

 5. Truus

  Ach god toch waar bemoeit zo badmuts zich mee ga je met politiek bezighouden stumper.

 6. Andreas

  Ik verwacht binnenkort een hulpprogramma op RTL4 om gevallen zenderbaasjes met familie uit de drek te helpen.

 7. Marcel

  Dijkgraaf ruikt weer een relletje en moet ook weer even zijn ongezouten mening geven, of je het daar nu mee eens bent of niet. Het blijft ‘apart’…

 8. Sniffly

  Misschien moet Wendy een leuk kook-programma? :)

 9. Jeroen

  nieuw coke programma voor Wendy – snuif er eens uit of mijn man heeft geen principes of Heel holland snuift –

 10. Graaf

  Nepcolumnist.

 11. Kaasje uit 't Vuistje

  Maar Wendy van Dijk is, meen ik, dan ook niet één van de slimsten. Wanneer gaat deze figuur nu eens naar de moedermavo. Dat soort moet voor de jeugd een voorbeeldfunctie hebben? het echtpaar Galjaard denkt slechts aan één ding: geld bijeenschrapen, maar dan wel over lijken.
  Vriendelijke groet en kusjes van Kaasje.

 12. niet slim

  Wendy heeft via haar huidige echtgenoot de nodige miljoenen binnen gehaald da’s bepaald niet dom maar voor de rest een zeer simpele vrouw die de realiteit al lang kwijt is.

 13. Anonymous

  Kijk naar jezef man. In plaats van te roepen dat je wat met Daf. Dekkers had…

 14. Anonymous

  @niet slim, jij bent inderdaad niet slim.
  Wat is er mis met een simpele mens? Wanneer telt een mens volgens jou wel? Maakt geld de mens tot een betere mens? Was iedereen maar simpel dan was de wereld veel beter.

 15. Anonymous

  @niet slim
  Geld vervaagt de normen en waarden en maakt de mens asociaal.

 16. Anonymous

  @niet slim, steek jij af en toe een opgerolde biljet van 500 euro in je reet? Of rook je dat op in bijzijn van zwervers? Jou dag komt nog…….

 17. Fatima

  Wendy was een beetje dom…Wat heeft ze er spijt van dat ze tegen een cabaretier, columnist en schrijver inging…Want da win je nooit, en vooral Wendy van Dijk niet………Nu lacht heel Nederland haar uit….inplaats van Peter Jan Rens en zijn gezin…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.