Jamai Loman voelt zich eindelijk veilig bij RTL

Jamai Loman vindt de tv-wereld over het algemeen erg hard en meedogenloos, maar toch voelt hij zich tegenwoordig erg veilig bij RTL. Dat zegt de presentator vandaag in De Telegraaf. Loman weet dat de tv-wereld een onzekere wereld is. “Tv is een heel pittige en opportunistische wereld. De ene keer ben je fantastisch, de andere keer een flop. De afgelopen jaren heb ik beide kanten van die medaille meegemaakt.  Het duurde even, want RTL is een groot bedrijf, maar ik voel me er veilig nu.

De presentator benadrukt niet hoogmoedig geworden te zijn. “Nee, ik kan nog steeds niet voorspellen wat wel en wat geen hit wordt. Ha, als ik dat wist had ik nu al op mijn eigen eiland gezeten. Wat ik wel weet: ik ben niet zo hard dus ik moest wennen aan de druk“, zegt Loman, die daarin geslaagd is. “Daarom wordt 2017 voor mij ook een mooi tv-jaar, denk ik.

Loman is zelf het product van een talentenjacht en is tegenwoordig nog volop actief in dat genre. Toch is er juist op dat genre altijd veel kritiek: elk jaar wordt geroepen dat men er nu wel klaar mee is. “Vreselijk dit, afschuwelijk dat. Tegelijk vinden gelukkig ook nog heel veel mensen het leuk, bewijzen de kijkcijfers.

Hij vindt het negatieve imago van talentenjachten onterecht. “Het is onzin om te zeggen dat niemand meer wat hoort van finalisten van talentenjachten. Tachtig procent verdient daarna hun brood in de muziek.”

Na The Voice, Idols en De Grote Improvisatieshow is hij vanaf vanavond te zien met zijn eigen RTL 5-show My First Holiday. Hierin worden mensen gevolgd die nog nooit op vakantie zijn geweest. De uitzending begint om 21.30 uur, direct na de soap van Peter Jan Rens.

Het Telegraaf-interview met Jamai Loman kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen