‘Heeft Matthijs nog wel zin in De Wereld Draait Door?’

Het lijkt erop dat de liefde van Matthijs van Nieuwkerk voor De Wereld Draait Door een beetje over is. Dat schrijft columnist Gijs Groenteman in Het Parool. Groenteman denkt te zien dat Van Nieuwkerk er niet zo’n zin meer in heeft. “Ik val er regelmatig in en de laatste keren meende ik in de ogen van Matthijs van Nieuwkerk die blik van de afhakende liefdespartner te zien“, zegt hij. “Zelfs de allergrootste, meest gepassioneerde en succesvolle liefdesrelaties kunnen stranden.

De columnist vergelijkt het met een liefdeskoppel waar opeens de fut uitgaat. Eerst raak je verveeld, dan volgt totale desinteresse, dan is er ergernis.

Dat is nu bij Van Nieuwkerk te zien, meent Groenteman. “Ik vraag me af of hij zelf de lol van zijn eens zo vurig beminde partner nog wel ziet.

Als voorbeeld noemt hij het interview met Tim Hofman over zijn gedichtenbundel vorige week. Vroeger had Van Nieuwkerk zich enthousiast door zo’n onderwerp heen geslagen, “nu lukte het niet om zijn dedain voor dit hele onderwerp te verbergen.

Waarom zit ik hier met deze opgewonden twintiger te praten over zijn gedichtjes, zag je hem denken, waarom mag ik geen echte dichter interviewen?

Het is over, stelt Groenteman. Hij denkt dat Van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door tussen de fase van totale desinteresse en ergernis zit.

Afgelopen najaar vertrok Van Nieuwkerks steun en toeverlaat Dieuwke Wynia als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door. Sindsdien gaat het gerucht dat Van Nieuwkerk er binnenkort ook mee ophoudt.

De Parool-column Geen Mooi Proces van Gijs Groenteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen