‘Heeft Matthijs nog wel zin in De Wereld Draait Door?’

Geplaatst op Mon 23 Jan 2017 om 10:15

Het lijkt erop dat de liefde van Matthijs van Nieuwkerk voor De Wereld Draait Door een beetje over is. Dat schrijft columnist Gijs Groenteman in Het Parool. Groenteman denkt te zien dat Van Nieuwkerk er niet zo’n zin meer in heeft. “Ik val er regelmatig in en de laatste keren meende ik in de ogen van Matthijs van Nieuwkerk die blik van de afhakende liefdespartner te zien“, zegt hij. “Zelfs de allergrootste, meest gepassioneerde en succesvolle liefdesrelaties kunnen stranden.

De columnist vergelijkt het met een liefdeskoppel waar opeens de fut uitgaat. Eerst raak je verveeld, dan volgt totale desinteresse, dan is er ergernis.

Dat is nu bij Van Nieuwkerk te zien, meent Groenteman. “Ik vraag me af of hij zelf de lol van zijn eens zo vurig beminde partner nog wel ziet.

Als voorbeeld noemt hij het interview met Tim Hofman over zijn gedichtenbundel vorige week. Vroeger had Van Nieuwkerk zich enthousiast door zo’n onderwerp heen geslagen, “nu lukte het niet om zijn dedain voor dit hele onderwerp te verbergen.

Waarom zit ik hier met deze opgewonden twintiger te praten over zijn gedichtjes, zag je hem denken, waarom mag ik geen echte dichter interviewen?

Het is over, stelt Groenteman. Hij denkt dat Van Nieuwkerk met De Wereld Draait Door tussen de fase van totale desinteresse en ergernis zit.

Afgelopen najaar vertrok Van Nieuwkerks steun en toeverlaat Dieuwke Wynia als hoofdredacteur van De Wereld Draait Door. Sindsdien gaat het gerucht dat Van Nieuwkerk er binnenkort ook mee ophoudt.

De Parool-column Geen Mooi Proces van Gijs Groenteman kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
33 Reacties op “‘Heeft Matthijs nog wel zin in De Wereld Draait Door?’”


 1. Martini

  Stopt na dit seizoen?

 2. Pardon

  Ben het hier helemaal mee eens. Was echt fan van DWDD maar sinds dit seizoen vind ik het stukken minder. Matthijs is niet meer scherp.

 3. rara

  Klopt helemaal. Hij is er klaar mee. En de mensen om hem heen waardeert hij niet.

 4. Rubicon

  Cijfers blijven onverminderd goed maar door alsmaar dezelfde gezichten wordt het sleets en voorspelbaar. Ze weigeren terecht veel politici maar verzin iets richting verkiezingen waardoor programma weer urgent wordt. Redactie kan wat meer creatieve peper gebruiken

 5. Neptunus

  De uitzending van afgelopen vrijdag was meer dan genant, ze moesten echt bijna huilen om Trump met als dieptepunt het liedje “why does my heart feel bad”.

 6. David

  Ondanks de prima kijkcijfers zie je inderdaad de desinteresse. Het is ook wel een keer goed…. Hij zal als een berg tegen al die politici opzien die straks weer langs gaan komen….

 7. Marcel

  Misschien willen mensen dingen zien die er niet zijn. Lees alleen maar aannames en geen feiten.

 8. ad

  Tja, hij is geen Ivo Niehe hè… :-)

 9. Anonymous

  De uitzending van vrijdag goed ,dat blijkt wel hoe hij zich na een paar dagen al van zich laat horen,hij zegt dood eenvoudig dat er meer mensen bij hem waren dan ooit te voren en we konden zien dat het niet zo is ,een gevaarlijke malloot.

 10. Anonymous

  Vandaag nog stoppen deze linkschmenschen show.
  De Vara ook meteen opheffen. Dat linkse gemanipuleer moet maar eens
  afgelopen zijn.

 11. Arie

  De afleving van afgelopen vrijdag was een absoluut dieptepunt in de historie van DWDD. Matthijs heeft zeer zeker een nieuwe uitdaging nodig.

 12. Edwin

  Laatste beeld: Matthijs die zich eindelijk eens serieus verslikt in zijn woordenbrij, steeds roder aanloopt en dan live in de uitzending aankondigt te stoppen

 13. Mike

  Triest programma.

 14. Alex

  Het valt zeker op.
  Tegenwoordig is de reactie van Mathijs ook ‘ja, ik heb het al gezien, ik weet al dat het “zo en zo” is’.

  Niks meer een opbouwend gesprek, zoekend naar clue.

  Misschien moet hij niet stoppen, maar zijn contactenboekje weggooien en z’n redactie eisen enkel nieuwe gezichten aan te laten schuiven.
  Uit de grachtengordel gesleept worden.

  Tijdens de Top 2000 A Gogo zie je Mathijs helemaal opleven als hij de verhalen van normale mensen hoort, als hij het tempo van een gesprek probeert op te voeren en wanneer Leo Blokhuis met weetjes tussendoor komt.
  Maak het weer een uitdaging voor jezelf, wat niet altijd makkelijk is aangezien DWDD nu een draaiende machine is, maar het zal vast ten goede komen.

 15. Anonymous

  Hij zit er inderdaad steeds vaker bij alsof ‘ie niet kan wachten tot het 19.50 uur is en ‘ie weer lekker op z’n fiets kan springen. Ik mis het vuur. En hij mist Diewke vermoedelijk iets te veel.

 16. piet

  Ik heb er nog nooit naar gekeken naar dat gezeur.

 17. peter

  Hoe je ziet dat hij zich verveelt: gaat kijken op papiertje voor nog een vraag. Als hij vurig en geinteresseerd is komen de vragen vanzelf. Laatste tijd veel vragen van papier..

 18. Anonymous

  Wordt ook vergeetachtig. Vorige week zij hij tot morgen ipv tot Maandag. Ook was hij verkouden van de week.

  Hij weet al dat hij gaat stoppen (Misschien is hij ziek) je zit hem nu beetje worstelen hoe hij dit gaat vertellen aan de kijker.

  Zou zeggen, laat Jeroen Pauw overnemen voor morgen en Woensdag. Dan Donderdag kan hij wel weer. Dan Vrijdag Claudia De Breij en Paul De Leeuw en geen Marc Marie.

 19. Anonymous

  Het programma was de eerste 5 jaar goed, vernieuwend en spraakmakend. Al jaren over het hoogte punt heen. Ze hadden allang moeten stoppen met dit programma. Ik zeg, maak het seizoen af en stop! Vanaf september iets nieuws van een andere omroep!

 20. Otto Groeneveld

  Wat is er in godsnaam leuk aan dat terminale Amsterdamse Gutmensch gezeik. Maak er een programma van voor de lokale zender Amsterdam.

 21. Walter

  Uitzending van 20 januari 2017 was de allerslechtste DWDD-uitzending in jaren!

 22. Bas V

  Afgelopen vrijdag bijna 2 miljoen kijkers…
  Ben benieuwd wat er ooit in de plaats moet
  komen van DWDD als Matthijs besluit te stoppen.

 23. Gallus

  Laatste tijd iets beter maar ook moeilijker voor hem.
  De tijd van gedachtenloze “heilige” eensgezindheid onder de parapluie van veilige en superieure politieke correctheid lijkt voorbij; het was te gemakkelijk en te simpel.
  Tijd om echt na te denken. Minder persoonsverheerlijking en ook minder verguizing is hard nodig en lijkt er noodgedwongen ook aan te komen.

 24. Richard

  Als je op dat tijdstip Eva Jinek neerzet, met een soortgelijk programma, zal het ook 1 miljoen tot 1,5 miljoen kijkers trekken.

 25. Gallus

  De rrrrrrrrrrrr! van doorrrr lukt niet meer zo.
  Geen punt wat mij betreft; niet geforceerd doorgaan ermee. Gaat goed samen met iets serieuzer programma.

 26. Pardon

  En met de elfstedentocht van 1997…hij zei 2 keer in 2 verschillende uitzendingen dat die in februari was. Ja hallo dat was in1996, 1997 was januari. Echt niet meer bij de les. Heel jammer.

 27. Pardon

  Sorry 1986

 28. Jubbetje

  Ik zap vaak weg, heb geen interesse in boeken die zijn/gaan uitkomen.
  De gesprekken daarover zijn ook nog eens te lang en strontvervelend.

 29. top

  Gewoon doorgaan met dwdd. Kritisch maatschappelike programma’s zijn zeer gewenst.

  Populistische prietpraat van Wilders en Trump is het einde van een samenleving waar ongeacht het ras,geslacht, critici een ieder gelijke rechten hebben . Dan blijft over: manipuleren, valse beelden uitzenden mensen beschadigen en groepen tegen elkaar opzetten de lijn die instabiliteit en spanning in het vooruitzicht stellen.

  Dus door gaan met sociaal democratisch amusement.

 30. Pardon

  Elk programma van de NPO wordt als links neergezet en links wordt als fout neergezet. Hoe simpel ben je dan. Niemand heeft door dat de PVV alle sociaal-economische punten op hun A4tje van de SP heeft gepikt. Blijf lekker in je RTL4 bubbel ik blijf in mn NPO en Veronica bubbel.

 31. Pardon

  Trouwens het A4 van de PVV…de SP heeft wel meer nodig vanwege jarenlang VVD beleid.

 32. Anonymous

  @Pardon Het is ook niet echt een A4tje he

 33. pornor sanba

  Duas novinhas amadoras cariocas rabudas só de calça fio dental com os seios de fora. http://loidinhchino.com/forum/member.php?u=6314

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.