Haye van der Heyden gaat politiek in na Pauw-optreden

Tv-maker Haye van der Heyden houdt mogelijk een politieke carrière over aan zijn tv-optreden in Pauw begin december. Hij sluit zich namelijk aan bij Forum voor Democratie, de nieuwe partij van Thierry Baudet. Dat heeft de partij vandaag laten weten. Van der Heyden schoof aan als PVV-sympathisant en zat tegenover twee anti-PVV’ers, namelijk Gerard Spong en een actrice van Marokkaanse afkomst. Hij gaf overigens wel aan te twijfelen of hij op PVV gaat stemmen, dus zat er niet als een PVV-stemmer.

Als regisseur en schrijver heeft Van der Heyden jarenlang gewerkt aan bekende televisieseries zoals Divorce en In De Vlaamsche Pot. “Ook werkte hij een aantal jaren voor John de Mol Produkties en Endemol, onder meer als hoofd R&D en was als zodanig de bedenker van de naam van de wereldhit Big Brother.”

Volgens Baudet gaat Van der Heyden zich bij de partij inzetten voor de ‘sanering’ van de NPO. “Haye zal zich bij Forum voor Democratie vooral gaan inzetten voor de hervorming van de NPO naar een meer neutrale positie en een accentverlegging in de subsidiëring in de kunsten.”

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen