Gerri Eickhof wil meer goed nieuws in NOS Journaal

Gerri Eickhof zou het prettig vinden als er een betere balans komt tussen ellende en positiviteit in het NOS Journaal. Dat zegt de verslaggever in de VARAgids. Er zijn ongelooflijk veel mensen in ons land die ontevreden zijn, ziet Eickhof terug in het NOS Journaal. “Maar er zijn ook veel mensen die dolgelukkig en tevreden zijn. Wij berichten alleen zelden over mensen die content, gelukkig en geslaagd zijn. Dat zou meer mogen, het Journaal mag van mij meer minuten besteden aan goed nieuws.”

Eickhof heeft het wel eens voorgesteld op de redactie van ’s lands meest bekeken nieuwsprogramma. “Ik heb er wel eens wat over gezegd. Maar ik geloof niet dat dat veel gehoor heeft gekregen.”

Op de vraag hoe hij een positiever Journaal eigenlijk voor zich ziet, antwoordt hij: “Dat weet ik niet. Dat moet je gaan invullen als de intentie er is.

Overigens deelt Eickhof niet de kritiek dat het Journaal tegenwoordig infantiel overkomt. “In de loop der jaren is de drempel van het Journaal verlaagd, het is wat makkelijker te consumeren. Het is niet aan mij om te beoordelen of dat goed is, maar het is iets waar de tijd om vraagt.”

Sommige mensen zijn daardoor misschien afgehaakt. Tegelijkertijd zullen we er ook weer een ander publiek bij hebben gekregen.”

Het VARAgids-interview met Gerri Eickhof kunt u lezen via Blendle.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen