Gerard Joling denkt dat Trump goed is voor Amerika

Gerard Joling denkt dat het goed is voor de Verenigde Staten dat Donald Trump de nieuwe president is geworden. Dat vertelt de tv-ster in een interview met weekblad Privé. Joling is een van de weinige BN’ers die politiek incorrect durft te zijn. Na zijn eerdere uitspraken over de toenemende invloed van de islam in ons land, spreekt hij zich nu uit voor Trump. “Trump is misschien wel een goede verandering voor Amerika. Het zou mooi zijn als bij mensen de ogen opengaan“, geeft hij aan.

Net als Trump wordt Joling vaak weggehoond vanwege zijn rechtse uitspraken. “Dat waren geen duffe uitspraken van mij, maar ook weer niet zoals Trump, die gericht groeperingen aanviel. Sommige dingen die hij heeft gezegd gaan voor mij ook te ver, maar het gaat in het heetst van de strijd en misschien heeft hij het ook wel niet zo bedoeld.”

Joling is blij dat er ook in Nederland verkiezingen aan komen. “Er moet een hoop veranderen in Nederland. Er moet sowieso geld komen voor de zorg, willen ze het nog leefbaar houden. Wie premier moet worden, weet ik niet. Pim Fortuyn was een geweldige premier geweest. Hij had heel veel structureel kunnen veranderen. Dat zie ik nu niet meer gebeuren.

De grootste kanshebbers voor het winnen van de verkiezingen zijn Mark Rutte en Geert Wilders. Wat hij van Rutte vindt? “Een goede man, hoor, hij doet het goed en premier zijn is een vreselijke taak, maar Rutte vind ik te netjes en te beleefd.”

En Wilders? “Ik denk niet dat Geert Wilders premier moet worden.

Het Privé-artikel ‘Als enige BN’er durft Geer te zeggen dat hij vóór is’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen