Frank Visser bij SBS 6 niet de nieuwe Pieter Storms

Na Mr. Frank Visser Doet Uitspraak begint vanavond het tweede SBS 6-programma van Frank Visser: Mr. Frank Visser rijdt visite. Hierin behandelt hij noodkreten van mensen die van mening zijn dat hen onrecht is aangedaan, bijvoorbeeld door machtige organen zoals de overheid. Ooit zette SBS 6 zich in voor dat soort mensen met Pieter Storms’ Breekijzer. Maar een Storms zal Visser niet worden. “Ik blijf beschaafd hoor, verwacht van mij geen Breekijzer-achtige taferelen.

Net als Storms houdt Visser echter wel zijn poot stijf. Hij ergert zich aan ‘de arrogantie van de macht’. “Veel bedrijven en instanties werkten niet mee, gemeenten weigerden zelfs voor de camera te reageren. Ik noem dat bestuurlijk autisme, het totale onvermogen je in de positie van een ander te verplaatsen. Ik kan mij levendig voorstellen hoe frustrerend dat is voor de gewone man, zeker als het je hele leven bepaalt.”

Visser probeert de gewone man op stevige wijze bij te staan. “Als ik ergens niets in zie, wind ik daar geen doekjes om. Ook concludeer ik met regelmaat dat de gang van zaken juridisch gezien waterdicht is, maar dat er geen bal van klopt.”

Vaak zijn mensen al blij met de erkenning, met het gevoel dat ze gehoord zijn en toch écht niet gek zijn. Daarna is het aan hen of ze een procedure willen starten in een poging alsnog hun gelijk te halen. Feit blijft dat principes hebben, geld kost”, besluit hij in de krant (via Blendle).

Mr. Frank Visser Rijdt Visite is om 21.30 uur te zien op SBS 6, direct na een nieuwe Celblok H.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen