Fons vindt ‘niets mis’ met eventuele overname TMG

Fons van Westerloo ziet geen bezwaren tegen een eventuele overname van de Telegraaf Media Groep door het Vlaamse Mediahuis. Dat zegt de voormalig baas van RTL en SBS in zijn column in De Telegraaf. Zelf heeft De Telegraaf wél moeite met een overname door de Belgen, liet het medio december weten op zijn voorpagina. Straks zijn alle Nederlandse kranten in Vlaamse handen, klaagt het dagblad. NRC is ook al van Mediahuis en Volkskrant, AD en Trouw zijn van de Persgroep.

Met die kranten gaat het nog steeds prima, benadrukt Van Westerloo. “Bij de kranten van Persgroep Nederland noch bij NRC horen we een kwaad woord over hun Belgische aandeelhouders.

Het gaat erom of een aandeelhouder betrokken is, niet waar hij vandaan komt, vindt hij. De Vlaamse Persgroep is bijvoorbeeld voor het grootste deel in handen van de familie Van Thillo. “De Van Thillo-familie heeft een passie voor kranten.

Van Westerloo vindt het prima als straks bijna de gehele Nederlandse krantenmarkt in Vlaamse handen is. “2017 zou weleens het jaar van de Belgen kunnen worden. Niets mis mee.

De Telegraaf-column Passie van Fons van Westerloo kunt u lezen via Blendle.

Foto: WNL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen