Flopserie Thijs Römer duikt onder 200.000 kijkers

De flopserie Weemoedt van Thijs Römer, naar eigen zeggen een van de tien beste acteurs van Nederland, zakte maandagavond in tot onder de grens van 200.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Weemoedt stelde vorige week al ernstig teleur met slechts 224.000 kijkers en 3,1 procent marktaandeel voor de première, maar de tweede aflevering deed het maandagavond nog beroerder. De score bleef steken op slechts 183.000 kijkers en 2,9 procent aandeel.

De score is erg beroerd voor een dure dramaserie. De serie staat al een tijdje op Videoland, de Netflix van RTL, maar het aantal abonnees daarvan is naar verluidt niet zo indrukwekkend. Andere series zoals Moordvrouw staan ook op de videodienst, maar worden wél goed bekeken op tv.

Ook aan de lead-in kan het niet liggen. Het voorafgaand uitgezonden The Blacklist scoort mijlenver boven het zendergemiddelde van RTL 5. De aflevering van gisteren was goed voor 549.000 kijkers en 8,1 procent marktaandeel.

De verwachtingen waren al niet hooggespannen: de roman van Römer was ook een flop. De Volkskrant gaf het boek slechts een van de vijf sterren, een dramatisch oordeel. De recensent was keihard: ‘Thijs Römer is geen schrijver’.

Dat Römer de serie toch mocht verfilmen voor tv, heeft hij volgens weekblad Privé vooral aan zijn vriendschap met het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk te danken. “Hij zal niet weten wat hem overkomt, sinds hij de machtigste man van de Nederlandse televisie en de meest bejubelde presentatrice tot zijn beste vrienden mag rekenen.

De feiten maken bij Wendy en Erland volgens insiders geen indruk. Zij spreken over ‘blinde adoratie voor alles wat Thijs doet’.

Lees ook: ‘Waar logeren bij Erland en Wendy al niet goed voor is’ (mei 2016)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen