Flopserie Thijs Römer duikt onder 200.000 kijkers

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 11:01

De flopserie Weemoedt van Thijs Römer, naar eigen zeggen een van de tien beste acteurs van Nederland, zakte maandagavond in tot onder de grens van 200.000 kijkers. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Weemoedt stelde vorige week al ernstig teleur met slechts 224.000 kijkers en 3,1 procent marktaandeel voor de première, maar de tweede aflevering deed het maandagavond nog beroerder. De score bleef steken op slechts 183.000 kijkers en 2,9 procent aandeel.

De score is erg beroerd voor een dure dramaserie. De serie staat al een tijdje op Videoland, de Netflix van RTL, maar het aantal abonnees daarvan is naar verluidt niet zo indrukwekkend. Andere series zoals Moordvrouw staan ook op de videodienst, maar worden wél goed bekeken op tv.

Ook aan de lead-in kan het niet liggen. Het voorafgaand uitgezonden The Blacklist scoort mijlenver boven het zendergemiddelde van RTL 5. De aflevering van gisteren was goed voor 549.000 kijkers en 8,1 procent marktaandeel.

De verwachtingen waren al niet hooggespannen: de roman van Römer was ook een flop. De Volkskrant gaf het boek slechts een van de vijf sterren, een dramatisch oordeel. De recensent was keihard: ‘Thijs Römer is geen schrijver’.

Dat Römer de serie toch mocht verfilmen voor tv, heeft hij volgens weekblad Privé vooral aan zijn vriendschap met het RTL-koningspaar Erland Galjaard en Wendy van Dijk te danken. “Hij zal niet weten wat hem overkomt, sinds hij de machtigste man van de Nederlandse televisie en de meest bejubelde presentatrice tot zijn beste vrienden mag rekenen.

De feiten maken bij Wendy en Erland volgens insiders geen indruk. Zij spreken over ‘blinde adoratie voor alles wat Thijs doet’.

Lees ook: ‘Waar logeren bij Erland en Wendy al niet goed voor is’ (mei 2016)

Foto: RTL
24 Reacties op “Flopserie Thijs Römer duikt onder 200.000 kijkers”


 1. René

  Je weet niet of niemand kijkt omdat iedereen al op Videoland heeft gekeken. Kunt zonder dat te weten het geen flopserie noemen.

 2. Chiel

  @René, ze moeten het verdienen met de reclame-inkomsten op RTL5. En deze cijfers zijn pijnlijk.

 3. Tante Truus

  Deze serie is afgeschreven.. Thijs Romer is verschrikkelijk..maar Frederique Spigt is een meester zet om deze serie op te krikken.

 4. Anouk Smullers

  Wat zouden ze genoten hebben Thijs en Wendy op Ibiza toen ze bedachten onder het genot van een snuif het boek te gaan verfilmen voor tv, terwijl Erland een leuk plaatje opzette.. genieten van het goede leven en dit top idee! Dit moest en zou op televisie! Nou stelletje coke junkies.. kost nu alleen maar poen

 5. Rick

  3,2,1

 6. Michiel

  HAhaha Anouk Smullers! Ik zie het ook zo voor me!

 7. Ingrid 🌷🌷

  Je kan je vriendje wel aan een goede baan helpen en zijn film op tv laten zien,maar als die persoon het vermogen mist om kwaliteit te leveren is het water naar de zee dragen! 💦 💦 💦 💦

 8. valerie

  De grote Thijs, een van beste acteurs van Nederland, eerst een geweldig boek en nu een fantastische serie en alleen Wendy en Erland die dit begrijpen. Zijn wij (de andere 17 miljoen) nu zo dom dat we dit megatalent niet in hem zien ?

 9. The pat

  Je kan het geen flopserie noemen!
  Je weet de streems van Videoland niet

 10. Walter

  Erland en Wendy zijn tevreden qua kijkcijfers, als ik het laatste blok van de tekst moet geloven.

 11. VPRO lid sinds 1977

  Erland zet heel vaak een plaatje op ja hij is gek op the Stones Q65 en Drs P
  en hij mag ook graag een lp van Johnny Jordaan opzetten, heb dat uit zeer betrouwbare bron!

 12. Anonymous

  Je verwacht het niet he??!!!??!? Lekker net goed voor hem. En ook voor dat snuif vriendinnetje van hem…..koningspaar…..sukkels….

 13. BOE

  HOOGMOED KOMT VOOR DE VAL

 14. Freek

  Hoe kan dat nou. De beste acteur van Nederland speelt erin!?
  Volgens de ‘acteur’ zelf dan.

 15. critikast

  Maandag begint het nieuwe seizoen van Voetbal Inside. Scheelt nog eens een flink aantal kijkers naar de andere netten. Bereid je voor op het naderende einde Thijs ! Misschien kun je nog eens aanbellen bij Wendy met een zakje poeder of een ander programma-idee ?

 16. Anonymous

  Thijs en Wendy het meest lachwekkende duo op tv. Oh oh oh wat vinden ze zichzelf toch leuk.

 17. John uit mokum

  Die gozer is een zwaar over het paard getild C acteurtje.

 18. Sylvia

  Maar ik ken echt werkelijk niemand, maar dan ook niemand die Thijs Romer goed vindt.

  Talent heeft ie zeker niet. Een kruiwagen, dat heeft ie.

 19. Woodstock

  Als het op TV geen kijkers heeft, dan is het wel een flopserie hoor.

  Blacklist staat ook op een streamingsdienst en heeft ruim het dubbele aantal kijkers.

 20. Daniel

  Die verschrikkelijk saaie stem van hem ook in de Mercedes-commercials.

 21. TV Kijker

  Geprobeerd om ernaar te kijken. Na 20 minuten niet meer volgehouden. Het is een verhaallijn wat ook ver van de werkelijkheid staat.

 22. John

  Had in 3 aflevering meer kunnen laten zien, nu is de serie zo saai en veel te langdradig.

  Moorvrouw, is van aflevering 1 tot aflevering 12 altijd spanend en nooit saai!

 23. aammehoela

  Niet gekeken, maar reacties, recensies, kijkcijfers, verkoopcijfers boek, noem maar op, het is een grote flop. Kan hij niet al te veel coke voor kopen.

 24. JP

  ik vind het niet eens zo’n slechte serie. Je kunt van alles vinden van Thijs, maar de rest van de cast is leuk, er zit humor in en inderdaad frederique spigt is geniaal in haar keurige outfit.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.