Filemon onderzoekt op tv of hij autisme heeft

Geplaatst op Tue 10 Jan 2017 om 10:02

Na zijn tv-reeks Filemon Staat Strak komt Filemon Wesselink opnieuw met een programma waarin hij zelf centraal staat: Het Is Hier Autistisch. Hierin onderzoekt hij of hij autistisch is. Dat heeft BNN laten weten. Wesselink vermoedt volgens BNN al een tijd dat hij een autismespectrumstoornis heeft en start daarom een confronterend en intensief onderzoek bij medici, maar ook middels gesprekken met zijn naasten. “Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken hebben.”

Hij vervolgt: “Doe niet zo autistisch, krijg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat is autisme nu precies? Er is nog zoveel onduidelijk rondom deze stoornis. Ik ben benieuwd of ik het zelf heb en wat het betekent om het etiket autisme te krijgen.”

Naast zijn eigen zoektocht spreekt Wesselink verschillende mensen bij wie autisme is gediagnostiseerd. Zo ontmoet hij in Amerika een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent, gaat hij langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt en bezoekt hij een tiener die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan.

Wesselink bezoekt een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en ziet in de VS hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley.

Het Is Hier Autistisch is vanaf 19 januari iedere donderdag om 21.05 uur te zien bij BNN op NPO3.

Foto: BNN
17 Reacties op “Filemon onderzoekt op tv of hij autisme heeft”


 1. Sylvia

  Nou dat kan ik je zo ook al vertellen: JA.

 2. Anonymous

  Geen inderzoek nodig…..

 3. Menno

  Filemon met zijn zelfhulp tv. Filemon is een narcist.

 4. Anonymous

  “Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken hebben.”

  Tegenwoordig worden er dus ook al Syriërs ingehuurd om stukjes te typen.

 5. Bor

  eerder retardisme

 6. Kaaskijker

  Sinds zijn anabolenkuur op tv zie ik hem als een dwaallicht: categorie Brard aan de clisma.

 7. Jawie

  Onderzoek dan ook eens in het openbaar waarom er zoveel mensen die verschijnselen hebben. Dat ligt niet aan betere hygiene sinds 1900. Wat is er veranderd behalve het eten en de lucht die we inademen? Oja, de zorg voor onze kleuters, die hebben we uit handen gegeven aan mensen die we denken te vertrouwen. En, ja, het komt ook spontaan voor, zonder tussenkomst van witte jassen, al dan niet op de markt in een trailer vol roze ballonen en strikjes. Maar die aantallen zijn inmiddels niet meer te vergelijken, zo abstract is het verschil.

 8. Walter

  Erland Galjaard zou jaloers zijn op zijn format.

 9. Sven L.

  Pfff moet dit nou op televisie? Steeds meer van die zogenaamde human interest waarin ze zichzelf op de voorgrond duwen. De creatieve armoede slaat toe bij BNN.

 10. Rogier, Amsterdam

  Precies wat Menno hierboven ook al concludeert: Filemon is vooral narcistisch. Ik ken niemand die zo vol is van zichzelf. Hij komt alleen maar met programma’s waarbij hij zichzelf prominent in het middelpunt kan zetten.

 11. critikast

  Het antwoord is volmondig “ja”! Wesselink is het schoolvoorbeeld van een zichzelf overschattende BN-er, die maar één doel heeft: vooral zichzelf centraal zetten in de programma’s die hij maakt. Schijnt volgens zijn directe medewerkers met de week verwaander, veeleisender en schofferender te worden. Zijn schoenen ziet hij al lang niet meer staan, zo ver loopt hij er naast. Na het lachertje in het wielerwereldje nu het lachertje op de nationale televisie. Wat een zielige man !

 12. imade

  m.a.w. weer een smoesje voor een snoepreisje op onze kosten.

 13. Jolien

  Alsof het iemand boeit of Filemon autisme heeft of niet. Waarom moet dit op TV?

 14. Otto Groeneveld

  Zelfs Jules de Korte kan zien dat dit een zware autist is.

 15. Wow

  En dat moet Amerika? Heel Hilversum is autistisch, dus zoek het gewoon dichterbij.

 16. Jenny

  Iedereen heeft al een mening op 10 januari of vooroordeel terwijl het nog uitgezonden moet worden. Kortzichtig en een beetje zielig

 17. Schupje

  Filemon is een klassiek voorbeeld van een verborgen narcist. Onzeker, grenzeloos egocentrisch en volledig gericht op- en afhankelijk van wat anderen van hem vinden. In zijn vorige programma werd hij getest op narcistische kenmerken en de psychologe in kwestie kon haar ogen gewoon niet geloven toen ze de resultaten zag. Ongegeneerd doet Filemon nu ineens of uit die test naar voren kwam dat hij autistische trekken heeft. Alsof we dat vorige programma zijn vergeten…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.