Eva Jinek al twee dagen te sterk voor Humberto Tan

Eva Jinek is Humberto Tan al twee dagen op rij de baas. Haar talkshow Jinek op NPO 1 trok zowel maandag als dinsdag meer kijkers dan RTL Late Night op RTL 4. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek begon vorige week maandag aan een nieuw seizoen, terwijl RTL Late Night pas sinds deze week weer van de partij is. Normaal gesproken weet RTL Late Night meer kijkers te bekoren, maar vooralsnog is Jinek aan de start van dit nieuwe jaar de sterkere partij.

Jinek kwam maandag uit op 728.000 kijkers (22 procent) en RTL Late Night op 680.000 kijkers (17 procent).

Op dinsdag scoorde Jinek 837.000 kijkers (25 procent) en had RTL Late Night er 760.000 (18 procent).

Vorige week dinsdag, zonder de concurrentie van RTL Late Night, keken er nog iets meer mensen naar Jinek. Toen werd met bijna 1,1 miljoen kijkers (28 procent) zelfs de meest bekeken aflevering ooit genoteerd.

Aankomende zomer wordt de concurrentiestrijd tussen Jinek en RTL Late Night nog spannender. Jinek zal in de zomerperiode namelijk niet om 23.00 uur, maar al om 22.30 uur op de buis komen. Dat is ook het aanvangstijdstip van RTL Late Night.

NPO’s tv-directeur Frans Klein: “Dat geeft een betere opbouw van de programmering, omdat Nieuwsuur in de zomer om 22.30 uur stopt. Dat we dan op dezelfde tijd als RTL Late Night uitzenden is een voordeel. Kijkers kunnen zo de beste keuze op het juiste moment maken. Volgens mij doen we het publiek daar een plezier mee.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen