Ernst Daniël Smid: ‘Waarom Paul en Ivo wel en ik niet?’

Ernst Daniël Smid vindt het vreemd dat hij niet, maar generatiegenoten als Ivo Niehe en Paul Witteman wel jarenlang hetzelfde kunstje mogen vertonen op tv. Dat zegt hij in een interview met De Telegraaf. Smid was bijvoorbeeld graag doorgegaan met God In De Lage Landen en Canon Van Nederland. “Maar die programma’s zijn me gewoon afgepakt. Ook Una Voce Particolare, een afvalrace tussen jonge zangkandidaten, werd na twaalf seizoenen stopgezet. Er moest wat anders komen.

Men was op hem uitgekeken, stelt Smid. “Op een gegeven moment krijg je te horen dat men het wel met je gezien heeft, dat ze je trucjes nu wel kennen. Alsof ze de trucjes van Paul Witteman, die nu 72 jaar is, of Ivo Niehe, die 35 jaar hetzelfde programma mag maken, níet door heeft!?”

Ik heb met Una Voce Particolare prachtige talenten afgeleverd, jonge mensen die nu bij de grote operahuizen over de hele wereld zingen, en heel graag was ik nog vijf jaar doorgegaan. Maar nee, dus.

Op de vraag of hij dat zomaar laat gebeuren, zegt hij: “Wat moet ik? Wat kan ik er tegen doen? Zeuren? Ik ben al lastig genoeg. Ik ben geen makkelijke man. Zou dat het zijn?

Het Telegraaf-interview met Ernst Daniël Smid kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen