EenVandaags opiniepeiler vindt NOS ‘ongelooflijk’

Gijs Rademaker, de opiniepeiler van EenVandaag, vindt het ‘ongelooflijk’ dat de NOS een ‘publieksonderzoek‘ houdt naar de mening van het publiek over de politiek. Dat laat hij weten op Twitter. Het rijmt volgens Rademaker niet met de bekendmaking van de NOS dat het peilingen niet langer als relevant nieuws beschouwt. “Ongelooflijk. Eerst komen met een statement tegen peilingen… en dan ZELF een onderzoek lanceren? Sorry Marcel Gelauff maar wat is ’t nou?

Rademaker vindt NOS Nieuws-baas Gelauff niet geloofwaardig. “Ik mag toch hopen dat NOS de – ongetwijfeld gewogen – resultaten ook op een verantwoorde manier gaat presenteren – verheug me er nu al op.

Dan komt NOS-gezicht Mustafa Marghadi om de hoek kijken: “Daar is dit onderzoek niet voor bedoeld. Staat letterlijk in de tekst.

Daarop zegt Rademaker: “Oh wacht… jullie willen weten wat er leeft? Via een peiling? Waar jullie dus officieel geen waarde aan hechten?

Marghadi: “Nee, het is geen peiling. We willen kijken wat individuen vinden om te checken of we niks missen. Niet om hun meningen samen te ballen en te zeggen: dit vindt Nederland op dit moment en dat moet jij weten.

Rademaker: “Dat is toch op z’n minst lichtjes opportunistisch, mijn beste Mustafa? Om ideeën vragen kunnen jullie ook middels een oproep, dit is verdacht veel opgebouwd als een peiling.

Marghadi: “Dit is ook als een oproep bedoeld. het staat er echt gewoon: Oproep. En dat het geen enquete is.”

Rademaker: “Het blijft raar: peilingen afzweren en vervolgens een ‘vragenlijst’ gebruiken om ’te weten wat het volk vindt’. Superoriginele oproep, in de vorm gegoten van een onderzoek – in surveymonkey. Een enqueteprogramma. Maar goed prima, een oproep.

Marghadi: “Ik schat zomaar in dat je goed genoeg in je werk als enqueteur bent om het verschil te zien.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen