EenVandaags opiniepeiler vindt NOS ‘ongelooflijk’

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 14:03

Gijs Rademaker, de opiniepeiler van EenVandaag, vindt het ‘ongelooflijk’ dat de NOS een ‘publieksonderzoek‘ houdt naar de mening van het publiek over de politiek. Dat laat hij weten op Twitter. Het rijmt volgens Rademaker niet met de bekendmaking van de NOS dat het peilingen niet langer als relevant nieuws beschouwt. “Ongelooflijk. Eerst komen met een statement tegen peilingen… en dan ZELF een onderzoek lanceren? Sorry Marcel Gelauff maar wat is ‘t nou?

Rademaker vindt NOS Nieuws-baas Gelauff niet geloofwaardig. “Ik mag toch hopen dat NOS de – ongetwijfeld gewogen – resultaten ook op een verantwoorde manier gaat presenteren – verheug me er nu al op.

Dan komt NOS-gezicht Mustafa Marghadi om de hoek kijken: “Daar is dit onderzoek niet voor bedoeld. Staat letterlijk in de tekst.

Daarop zegt Rademaker: “Oh wacht… jullie willen weten wat er leeft? Via een peiling? Waar jullie dus officieel geen waarde aan hechten?

Marghadi: “Nee, het is geen peiling. We willen kijken wat individuen vinden om te checken of we niks missen. Niet om hun meningen samen te ballen en te zeggen: dit vindt Nederland op dit moment en dat moet jij weten.

Rademaker: “Dat is toch op z’n minst lichtjes opportunistisch, mijn beste Mustafa? Om ideeën vragen kunnen jullie ook middels een oproep, dit is verdacht veel opgebouwd als een peiling.

Marghadi: “Dit is ook als een oproep bedoeld. het staat er echt gewoon: Oproep. En dat het geen enquete is.”

Rademaker: “Het blijft raar: peilingen afzweren en vervolgens een ‘vragenlijst’ gebruiken om ‘te weten wat het volk vindt’. Superoriginele oproep, in de vorm gegoten van een onderzoek – in surveymonkey. Een enqueteprogramma. Maar goed prima, een oproep.

Marghadi: “Ik schat zomaar in dat je goed genoeg in je werk als enqueteur bent om het verschil te zien.
8 Reacties op “EenVandaags opiniepeiler vindt NOS ‘ongelooflijk’”


 1. Rob

  Een oproep doen en dan vragen op wie u nu en de vorige keer gaat stemmen.. I rest my case…

 2. John uit mokum

  Duuuuuu wie neemt wegkijk organisatie NOS nog serieus, als een Marokkaan op het bureau zit te schijten van NOS medewerkers dan vinden zij het nog lekker ruiken, zieke Gutmenschjes.

 3. Rogier, Amsterdam

  John, nep-Mokumer, pleur op uit mijn stad.

 4. Lambo

  Sodeknetter wat een zeikaap is dat snotjong van een Rademaker.

 5. Woodstock

  “Rogier; Waarom zo tegen een stadsgenoot, toch?

 6. Anonymous

  wordt beetje moe van die wanna-be Gijs……

 7. snuifje

  Gijsje, rustig maar.

 8. Anonymous

  Geen uitstraling. Maar ja hij werkt er wel aan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.