Ebru Umar hekelt milde reacties op LINDA.-journaliste

Metro-diva Ebru Umar vindt de reacties op de omstreden inauguratie-tweet van LINDA.- en Volkskrant-journaliste Antoinnette Scheulderman opvallend mild. Dat schrijft ze in haar column in de krant. Scheulderman grapte tijdens het kijken naar de inauguratie van Donald Trump ‘waar blijft die sniper?’ op Twitter. Het kwam haar op aardig wat kritiek te staan, maar als die grap over een linkse politicus zou zijn gegaan, dan had men pas écht moord en brand geschreeuwd, vermoedt Umar.

De journaliste verwijderde haar grap al snel, omdat men deze verkeerd opvatte, legde ze uit. “Goedvolk humor want dat een sniper in sommige kringen als humor wordt gezien, geloof ik direct. Lachen!“, aldus Umar.

De kaarten liggen compleet anders als de rechtse journaliste Annabel Nanninga dobbernegers beschrijft, aldus Umar. “Dan worden opdrachtgevers er zonder schroom erbij gehaald: ontslaan die racistische bitch! Xenofobe journalisten moeten we niet willen!

Maar Scheulderman kan alles maken, stelt Umar. Ze vindt het hypocrisie ten top. “Geen onvertogen woord over haar gedrag, sterker nog, haar Linda collega’s grapten mee op Twitter.”

Ja, als Antoinetteachtigen oproepen tot haat wordt het gedownplayed tot ‘ongelukkige tweet’. Afgedaan als ‘humor’. Als het humor is, laat je die tweet staan“, besluit ze in de krant.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen