DWDD over Donald Trump ‘volledig uit balans’

De talkshow waarin NPO-baas Shula Rijxman opriep tot het horen van de ‘gewone man’, ofwel de PVV-kiezer, blonk vrijdagavond weer uit in eenzijdige berichtgeving: De Wereld Draait Door had alleen maar haters van Donald Trump aan tafel zitten. Dat zeggen prominente critici als Radio 538-dj Coen Swijnenberg op Twitter. Swijnenberg vond het erg voorspelbaar. “Deze uitzending van DWDD… Alleen maar verontwaardigde mensen over Trump. Voorspelbaar geklets.

De radio-dj is dan wel kritisch over Trump, maar DWDD moet een objectief programma zijn en ook mensen horen die de nieuwe Amerikaanse president prijzen, vindt Swijnenberg. “Ik heb niks met Trump. Ging mij om deze tafel van DWDD. Zet er op z’n minst wat voorstanders aan denk ik dan.

Ook Marc Belinfante, chef politiek van EenVandaag, is kritisch. “Zelfs een student journalistiek ziet dat deze DWDD-Trump-inauguratie-uitzending behoorlijk uit balans is.

En Mark Traa, redacteur van Quest, stelt: “Zeven Trumphaters uitnodigen, dat was vandaag toch zeker zeven minuten werk voor de redactie van DWDD.

Opiniesite The Post Online vat het als volgt samen: “Pathetisch DWDD-meubilair angstig, gedeprimeerd en triest want Donald Trump president.

Ook het Journaal, Nieuwsuur en Jinek waren volgens critici te anti-Trump.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen