‘DWDD doet er nog steeds enorm toe’

De Wereld Draait Door doet er nog steeds enorm toe. Dat zegt Floor Zijlstra, die het programma net als hoofdredacteur Dieuwke Wynia heeft verlaten om een eigen bedrijf te beginnen, in Het Parool. De leegloop betekent niet dat DWDD over zijn hoogtepunt heen is, meent ze. “Er staat nu net een nieuw team en Marco Versluis heeft een tijdje terug de plaats van Dieuwke overgenomen. Als ik laatst het gesprek met, of de monoloog van, Jan Terlouw zag, vind ik het programma nog steeds erg goed.”

Ze vervolgt: “DWDD doet er nog steeds enorm toe. Zolang de creativiteit en zin er nog zijn dat vol te blijven houden, moeten ze doorgaan.”

Hoe lang het programma nog blijft bestaan? “Het zal voor een groot deel afhankelijk zijn van Matthijs en de redactie, hoe lang zij door willen blijven gaan. Geen idee hoe lang dat zal zijn.

Zijlstra heeft het nieuwe bedrijf Buro Extra opgezet met Pieter Eckhardt, die ook bij DWDD is vertrokken. Hij zegt: “De huidige transitie op de redactie is niet anders dan hoe de situatie was toen ik kwam. Het zijn veel jonge mensen met een enorme drive. Aan de energie ligt het niet.

Het Parool-interview met dit oud-DWDD-tweetal kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen