‘DWDD doet er nog steeds enorm toe’

Geplaatst op Wed 11 Jan 2017 om 9:10

De Wereld Draait Door doet er nog steeds enorm toe. Dat zegt Floor Zijlstra, die het programma net als hoofdredacteur Dieuwke Wynia heeft verlaten om een eigen bedrijf te beginnen, in Het Parool. De leegloop betekent niet dat DWDD over zijn hoogtepunt heen is, meent ze. “Er staat nu net een nieuw team en Marco Versluis heeft een tijdje terug de plaats van Dieuwke overgenomen. Als ik laatst het gesprek met, of de monoloog van, Jan Terlouw zag, vind ik het programma nog steeds erg goed.”

Ze vervolgt: “DWDD doet er nog steeds enorm toe. Zolang de creativiteit en zin er nog zijn dat vol te blijven houden, moeten ze doorgaan.”

Hoe lang het programma nog blijft bestaan? “Het zal voor een groot deel afhankelijk zijn van Matthijs en de redactie, hoe lang zij door willen blijven gaan. Geen idee hoe lang dat zal zijn.

Zijlstra heeft het nieuwe bedrijf Buro Extra opgezet met Pieter Eckhardt, die ook bij DWDD is vertrokken. Hij zegt: “De huidige transitie op de redactie is niet anders dan hoe de situatie was toen ik kwam. Het zijn veel jonge mensen met een enorme drive. Aan de energie ligt het niet.

Het Parool-interview met dit oud-DWDD-tweetal kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA
19 Reacties op “‘DWDD doet er nog steeds enorm toe’”


 1. rick

  De onderwerpen zijn dat nog wel. Het programma an sich niet. Teveel dezelfde gezichten en het geratel van Matthijs is ook wel een betje klaar.

 2. David

  Gisteren kwam ik wel in een bizar gesprek terecht. Twee mannen die discussiëren over wie de beste keeper is: Neuer of Buffon?

  Ik dacht dat het een grap was… Hele vreemde keuze….

 3. Hoi

  Dwdd doet er helemaal niet toe: gister een discussie over wie de beste keeper is en blaudzun die over het overlijden van david bowie praat van een jaar geleden…dwdd doet er toe: niet dus!

 4. G

  Een goed punt ‘Hoi’ !!

 5. Woodstock

  Het programma is zoooo 100% VARA geworden, niet leuk meer.

  En altijd dezelfde (vooral blanke mannen) koppen.

  Die ene minuut alto muziek…

  Ik kijk al een jaar niet meer.

 6. ik durf dit te zeggen

  DWDD doet er inderdaad nog steeds enorm toe in het kader van hoe kan ik het publiek zoveel mogelijk hersenspoelen.

 7. MiaCl

  Helemaal met je eens, ik mis het niet en anders kijk ik het terug.

 8. Anna

  Het tempo lijkt sinds ‘n tijdje wat lager te liggen in DWDD. En dat vind ik eigenlijk wel verfrissend. Het blijft stiekem vaste prik om het te kijken. Alhoewel dat gehype en opgehemel van allerlei onderwerpen me wel steeds meer de strot uitkomt. Alles moet met ‘n belachelijke hoeveelheid ‘passie’ gebracht worden. “Wij weten wat mooi is, wat episch is, wij zijn fijnproevers”

 9. Pjotter

  Met gekromde tenen deze week dat schreeuwerige betweterige mannetje Dolf moeten aanhoren. Tekenent dat zelfs van Nieuwkerk hem niet kon/wilde bewegen eens een ander aan het woord te laten

 10. johan d

  @anna
  ja viel me ook op. Kan ook zijn dat men men meer moeite heeft om een programma dagelijks te vullen.

 11. johan d

  David
  woensdag 11 januari 2017 om 10:05

  ja, de anders geaarde man denkt hoogstwaarschijnlijk “wie zijn dat?
  Ik als voetballiefhebber vond de onderwerpkeuze ook niet echt bij het programma passen maar dit terzijde

 12. Gb

  Nynke de jong, mevr verbeet, roet piet, grachtengordel

  Eng gezeldschap en veels te ernstig

 13. Anonymous

  Gaan we nu van elk redacteurtje dat De Grachtengordel Draait Door verlaat aannemen dat dit subsidieslurp program er nog toe doet? Zucht….hou op!

 14. Daniel

  Ik denk niet dat DWDD nog een lang leven beschoren is. Matthijs heeft er duidelijk niet zo´n zin meer in. Maar ja, die grote zak geld hè.

 15. joop55

  DWDD is niet vervangbaar, nog steeds een programma met enig intelligentie en politiek gezond verstand , ik van de sociaaldemocraten (in 2015 stemde ik nog GroenLinks) hoop dat de PvdA weer op het rechte pad komt.

 16. Kees

  Pfff…. Wat n onzin… Alles is vervangbaar!!

 17. Paula Potloodvenster

  Het feit dat het weersproken moet worden dat DWDD over het hoogtepunt is, bewijst juist dat het inderdaad zo is.

 18. Fox Mulder

  MvN is na de zomerstop weg.

 19. Anonymous

  Dwdd doet er helemaal niet meer zo toe. Het is ook al jaren helemaal niet meer zo’n spraakmakend programma. De eerst 5/6 jaar was het programma heel goed. Met goede gesprekken en met een presentator in topvorm. (de uitzendingen met Fransico van jole niet meegerekend uiteraard) Aan het einde van die periode kwam daar Dieuwke Wynia aan de macht en toen ging het snel bergafwaarts met het programma. Het programma kreeg minder goede gesprekken en steeds meer rubriekjes. Ook werd het programma steeds gekleurder. De VARA is natuurlijk van oorsprong Links en Rood alleen staan ze niet meer voor de arbeider. Al zullen ze zelf beweren van wel als het ze gevraagd word. Jammer dat het programma zo afgegleden is. Het programma is helaas verworden tot een links propaganda programma waarin het gene waar ze in oorsprong voor staan volledig uit het oog verloren zijn. Dat geld overigens voor de hele VARA. Het is tijd iets anders op dat tijdstip! Niet van de VARA en zonder Matthijs. Die kan met zijn verdiende salaris misschien alvast met pensioen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.