Dolf Jansen: ‘Jan Roos zaait angst in de Volkskrant’

VARA-cabaretier Dolf Jansen, die dinsdagavond nog spontaan opdook in De Wereld Draait Door, vindt dat Jan Roos vandaag angstzaait in de Volkskrant. Dat laat hij weten op Twitter. Roos, voormalig tv-maker bij omroep PowNed, is de lijsttrekker van de partij VNL en geeft in die hoedanigheid een groot interview aan de Volkskrant. Daarin pleit hij onder meer voor de invoering van het Australische immigratiemodel, waarbij alleen mensen die iets toevoegen aan ons land er nog in komen.

Vluchtelingen moeten in de regio worden opgevangen, vindt Roos. “Hierheen halen slaat nergens op”, zegt hij in de krant (Blendle).

Maar volgens Jansen is ‘hierheen halen’ aperte onzin. “‘Hierheen halen’ is een leugen en angstzaaien. En het Australische model is mensonterend ‘opvangen’ en mensensmokkelaars inhuren.

Jansen is verder kritisch over Roos’ voorstel om vluchtelingen op te laten vangen door Saoedi-Arabië. “Roos wil opvang in Saoedie-Arabië (want daar is airco), waarmee hij niet wil samenwerken vanwege shariapraktijken. Dus..?!

Roos wil ook af van de olie van Saoedi-Arabië, maar wel 130 gaan rijden. “130 rijden kost echt meer olie (waarvandaan?!), doden, uitstoot én files, door snelheidsverschillen en ongelukken”, klaagt Jansen.

Het is een groot onzininterview, vindt Jansen. “En hij liegt nog beetje over terreur. Fijn interview..

Roos trekt zich er niets van aan: “Als hij het met mee eens zou zijn deed ik iets verkeerds.

Foto: VARA

Meer in PowNed

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen