Dieuwke Wynia bevestigt waarschuwing aan Jort

Als baas van De Wereld Draait Door heeft Dieuwke Wynia gast Jort Kelder gewaarschuwd voor zijn positie bij het VARA-programma. Dat bevestigt de oud-hoofdredacteur van de hitshow in Het Parool. De gevreesde Wynia was onverbiddelijk als haar vaste gasten opeens opdoken bij andere programma’s. “Ik heb Jort inderdaad weleens gebeld: ‘Prima dat je bij meerdere programma’s aanschuift, moet je echt zelf weten, maar weet dat wij jou minder gaan bellen’“, aldus de tv-maakster.

Wynia vindt het helemaal niet gek om zo’n telefoontje te plegen. “Dat wordt weleens verward met een dreigement, maar het schept vooral duidelijkheid.”

Ze benadrukt dat de vijver van talkshowgasten in Nederland klein is en dat ze de vissen erin niet continu wilde delen met andere vissers. “Kijk, Nederland is een klein landje. Het aantal goede sprekers is behoorlijk, maar het blijft een klein clubje. Bij DWDD wilden we origineel en fris blijven. Daarom waren we er heel kien op dat gasten niet bij andere talkshows aanschoven.”

Zo’n eis is prima verdedigbaar, vindt ze. “Je hóeft niet te komen. Het wordt soms vertaald als een harde basketbalwedstrijd, maar ik ging met DWDD voor het beste programma“, besluit ze in de krant, via Blendle.

Kelder gaf in oktober 2015 nog aan dat RTL Late Night hem wilde ‘wegkapen’ bij DWDD. “Humberto Tan wilde dat ik vast bij RTL Late Night zou komen onder contract, vast voor veel meer geld. Maar dat vond ik niet aardig naar DWDD”, zei hij toen.

Hij onthulde destijds 500 euro per talkshowoptreden te krijgen. “Ze betalen ook voor mijn exclusiviteit. Hoe vaak ik niet heb gehoord dat ik niet ook ergens anders moest gaan zitten.

Kelder is tot nu toe 129 keer te gast geweest in De Wereld Draait Door.

Lees ook: Dieuwke Wynia: ‘Jort kwam zoete broodjes bakken’ (vorige maand)

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen