Dagelijkse Jan Versteegh-quiz is geen succes

De dagelijkse quiz van Jan Versteegh op NPO 3 is vooralsnog geen succes. Na twee uitzendweken kan het programma een kijkcijferflop genoemd worden. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Quickest Quiz begint elke dag om 19.25 uur, als de Zapp-zendtijd erop zit en de volwassen zendtijd begint. Gedurende de eerste uitzendweek keken er gemiddeld 190.000 kijkers (3,5 procent) naar de quiz. In deze tweede uitzendweek waren dat 123.000 kijkers (2,2 procent).

Versteegh ziet behoorlijk wat kijkers afhaken. In de tweede uitzendweek ken er gemiddeld 35 procent minder mensen naar de quiz dan in de eerste uitzendweek.

Opvallend is dat de kinderprogramma’s die voorafgaand aan de Versteegh-quiz worden uitgezonden, meer in trek zijn. Vorige week stond de CupCakeCup ervoor en daar keken gemiddeld 316.000 kijkers (6,3 procent) naar. Deze week was SpangaS de lead-in, goed voor gemiddeld 180.000 kijkers (3,6 procent).

In elke aflevering van de Quickest Quiz ziet men hoe twee teams van BN’ers het tegen elkaar opnemen. De twee beste teams van de week strijden op vrijdag in de weekfinale om te titel de Quickest Quizer van de Week.

Versteegh is vereerd dat BNN juist hem op de presentatie heeft gezet. “Het feit dat deze quiz een dagelijks programma wordt, geeft het voor mij een extraatje. Elke dag is binnen de televisie toch een soort eer.”

Foto: BNN-VARA, Wessel de Groot

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen