‘Chris Zegers leek wel onder invloed van speed’

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 8:30

Het programma MolTalk kan rekenen op kritische recensies in het AD en in Trouw. De recensenten van deze kranten hebben met lichte irritatie gekeken. Dat is te lezen in de kiosk. NPO 3’s MolTalk trapte donderdag af met een voorbeschouwing van Wie is de Mol en is nu elke zaterdag te zien met een nabeschouwing van de NPO 1-hit. Het programma wordt dit seizoen gepresenteerd door Chris Zegers en Margriet van der Linden. Vooral Zegers krijgt ervan langs in het AD.

Tv-recensent Angela de Jong van het AD vindt Zegers ongelooflijk druk. “Chris Zegers leek op een Duracell-konijntje met adhd én speedverslaving, co-host Margriet van der Linden overzag het geheel gelukkig met meer ironie.

De Jong wordt wel een beetje moe van het gedweep met Wie is de Mol. “Er wordt mij als kijker elk jaar meer het gevoel door de strot geduwd dat dit zó groot, zó belangrijk en zó allesomvattend is. Terwijl we het gewoon over een tv-programma hebben.

In MolTalk worden allerlei aanwijzingen besproken. Een beetje overdreven, vindt De Jong. Tot vorig jaar was MolTalk alleen te zien via internet. “De juiste plek als je het mij vraagt“, besluit ze.

Tv-recensent Maaike Bos van Trouw is ook geen fan van MolTalk. Ze noemt het programma vol met oud-deelnemers en deskundigen zelfs ‘lichtelijk irritant’. “Ze cultiveren hun deelname alsof ze ingewijden zijn van een illuster, geheim elitegenootschap. Zoveel betekent het allemaal niet, hoor.

Maar ja, het spel zelf is slim, doortrapt, geniaal in elkaar gezet. En de Molshype raakt aan een essentiële levensvraag: moet alles nuttig zijn of willen we dat het leven sjeu heeft?“, zegt ze (via Blendle).

Foto: Avrotros
15 Reacties op “‘Chris Zegers leek wel onder invloed van speed’”


 1. TV-GIDS

  Van der Linden wekt veel meer irritatie op bij mij. Met haar zgn leuke grapjes de hele tijd. Zelf maakt ze een programma dat de Mol nabespreekt en als mensen dat vol overgave doen maakt ze grapjes als “het zit erop he” of “je mol is 3 jaar geleden al ontmaskerd hè ” ….
  Chris Zegers is dan wel een ADHD stuiterbal , maar hij komt op mij wel daadwerkelijk geïnteresseerd en vol overgave over.

 2. imade

  Chris komt bij mij juist niet irritant over en sorry hoor… maar je hebt ook bij voetbal een nabeschouwing, hebben deze nep journalisten ook daarover wat te zeiken?
  Daarnaast zit er iets gaafs op de afstandsbediening en dat heet zappen… je bepaalt immers zelf of je van NPO1 naar NPO3 gaat zappen.

 3. Anonymous

  Chris is gewoon heel erg enthousiast en lekker zichzelf, mag dat niet in televisieland? En Maaike/Angela zijn echt van die types, als iedereen links gaat, gaan jut en jut expres rechts, omdat ze niet zoals de andere willen zijn..

  Moltalk is een leuke toevoeging aan het programma en hype WIDM en als je dat niet bevalt… ER ZIT EEN KNOP OP JE TV!!

 4. Reiziger

  Chris was vroeger wel goed op dreef in reisprogramma’s maar wij zitten ons hier thuis tegenwoordig echt dood te ergeren aan zijn continue gegrinnik, echt heel irritant. En we dachten daarom ook dat-ie in ieder geval onder invloed was. Jammer maar wij zappen weg als Chris verschijnt, kan het niet meer serieus nemen.

 5. J

  Napraten hoe vaak iemand met zn ogen knippert en daar op een ontzettende nep manier heel enthousiast over doen, brrrrr!

  Een uitebreide nabeschouwing over de Teletubbies waar en waarom Tinky Winky zijn handtasje in zijn linker- ipv zijn rechterhand heeft heeft nog meer inhoud.

 6. Jan

  Imade grapjurk dat je bent, jij trapt er echt helemaal in he!

  Een voetbalwedstrijd wordt in zijn geheel uitgezonden, in tegenstelling tot de Mol waar nog geen uur van een hele uitzenddag wordt uitgezonden. En bij de eindmontage worden juist op die dingetjes ingezoomd en overgelaten waar figuren als jij, en dat idiote Moltalk heel diepzinnig gaan doen. Dingen die er helemaal niet zijn worden heel erg groot gemaakt.

  Heel veel mensen genieten ervan en dat is hun goed recht. Maar ga alsjeblieft niet doen alsof dat programma niet enkel en alleen pure manipulatie van de bovenste plank is.

 7. Koen

  Wat een zeurlui die recensenten, als ze zelf gevraagd worden zouden ze ook meedoen..

 8. BOE

  Wat een eng stel, ben erg benieuwd hoe het kapsel er in de ochtend uitziet van Margriet. En Chris is gewoon erg nerveus want hij is de studiowerk niet gewent.

 9. Anonymous

  Chris is gewoon enthousiast. Hij vormt wel een leuk duo met Margriet omdat ze ook weer niet bij elkaar passen. Misschien kan dat bord van Chris wat dichter op de tafel Margriet staan voor wat meer geheel. Het programma wordt vanaf dit jaar op internet en NPO3 uitgezonden en dat is een goede keuze denk ik.

  Ik vind dat zo’n show van Paul de Leeuw weer niet past achter Wie is de Mol. Daar had ik nog wat aan geschaafd en het later op de buis gebracht. Om te beginnen in de zomer net als jij Mooi Weer de Leeuw.

  Achter Wie is de Mol zou ik een (nieuwe) Nederlandse serie gezet en Ik Vertrek.

 10. conny veer

  Chris is gewoon enthousiast! ik vind de dames TV recensenten zuur en die vatten het programma Wie is de mol dus totaal niet! Moltalk is voor fans! En die waarderen het wel!

 11. Wow

  Chris is op zeker voor de uitzending bij Wendy en haar man langageweest en Margriet was heel scherp. Vond het best leuk, maar inderdaad, we hebben het hier over een overhyped tvformat.

 12. Chiel

  En vorig jaar doen alsof de Mol niet bekend was, terwijl iedereen het al wist (geraden hint) vanaf aflevering 4 ofzo.

  Ik vond het overigens een slaapverwekkende aflevering, saaie opdrachten, langdradig… Gelukkig begint De Mol België snel weer. Wat is dat goed!

 13. Fred

  Waar zijn deze zeurpieten als er op tv eindeloos wordt doorgekauwd op Olympische sportwedstrijden of een EK voetbal ofzo. Is toch exact hetzelfde?

 14. BRAAK

  Zegers heeft nog steeds last van het Zwitserleven gevoel, de man ziet er niet uit, net een junk.

 15. Hannibal

  Ik heb eerlijk gezegd nog nooit een aflevering van dit programma gezien, ken alleen de naam.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.