Catherine Keyl: ‘Jeroen en Matthijs in eigen wereldje’

Catherine Keyl was vroeger erg onder de indruk van Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk, maar inmiddels is dat wel anders. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Privé. Keyl vond het erg jammer toen Frits Barend en Henk van Dorp met hun show stopten. “Daarna heb ik Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen Pauw lange tijd als hun waardige opvolgers gezien, maar ze lijken het gevoel met het volk inmiddels totaal te zijn verloren. Ze zitten te veel in hun eigen wereldje.

Barend en Van Dorp zaten dat volgens haar niet. “Veel journalisten hadden altijd wel iets te klagen over mij, maar na het stoppen bij De 5 Uur Show in 1995 kwamen Frits Barend en Henk van Dorp mij persoonlijk bedanken voor bewezen diensten. Ik vond dat geweldig, want ik zag hen in die tijd toch wel als de twee koningen van het talkshowgenre.

Zelf heeft Keyl met haar talkshow Catherine altijd contact gehad met de gewone man. “Catherine was een programma dat scoorde vanwege de persoonlijke en soms heftige verhalen van mensen, maar hoezeer ik ook dacht als programmamaakster, ik wilde nooit scoren ten koste van mensen.”

Zij moesten namelijk na afloop ook gewoon weer veilig naar huis kunnen en ik wist wat de effecten van een tv-optreden konden zijn. De scheidslijn is soms dun, maar ik wist gelukkig altijd wanneer ik te ver ging en wanneer niet.”

Het Privé-interview met Catherine Keyl kunt u lezen via Blendle.

Foto: Avrotros

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen