Boris van der Ham vindt DWDD voorspelbaar

D66-coryfee Boris van der Ham vindt De Wereld Draait Door zo voorspelbaar, dat hij er niet meer naar kijkt. Dat vertelt het oud-Kamerlid in een interview met VARAgids. De Wereld Draait Door kijkt hij ‘vrijwel nooit’. “Vooraf zie ik weleens wie de gasten zijn en weet je eigenlijk al wat er gezegd gaat worden – dan hoef ik niet meer te kijken. En het fijne is dat ik dat nu ook écht niet meer hoef. Sinds ik besloot een tijd uit de politiek te gaan, ontgift ik van het meningencircus“, vertelt hij in het televisieblad.

Overigens is niet alleen De Wereld Draait Door voorspelbaar, zegt Van der Ham. “Bij veel talkshows is het uitnodig-beleid heel klassiek. Links tegen rechts. De werkelijkheid is dat mensen een mix van die twee zijn.”

Wat hij wél leuk vindt? “Ik ben dol op Linda de Mol en Chantal Janzen. Ze maken lichte programma’s, maar doen dat met een intelligent soort venijn. Humberto Tan heeft dat ook: hij heeft een krachtige eigen opvatting tussen de gezelligheid door.

Sven Kockelmann is juist helemaal niet gezellig, aldus Van der Ham. “Maar dat maakt hem juist ook sterk. Hij durft onaardig gevonden te worden. In Oog in oog is hij vaak bloedirritant en dat is goed – niet pleasen, maar scherp zijn.”

Het VARAgids-interview met Boris van der Ham kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen