BNN-VARA pleit voor betere overheidsvisie op NPO

Gerard Timmer, de baas van BNN-VARA die recent nog de torenhoge salarissen van zijn ‘sterrenelftal‘ verdedigde, hoopt dat de volgende Nederlandse regering een betere visie op de NPO heeft. Dat zegt hij vandaag in een blogpost over zijn visie voor 2017. Een sterke NPO is juist nu van levensgroot belang, meent Timmer. “Het wordt hoog, maar dan ook hoog tijd; het aantal mediapartijen in Nederland dat onafhankelijk van buitenlandse invloeden actief is neemt in rap tempo af.

Timmer schaart zich achter de afzonderlijke pleidooien van Shula Rijxman, Lennart van der Meulen en Jan de Jong om in dat kader te investeren in onafhankelijke publieke media. “Het belang daarvan wordt met de dag groter nu zelfs het machtigste land in de wereld nepnieuws tot opzichtig onderdeel van haar politieke beleid heeft gemaakt.”

Maar een extra investering alleen is niet voldoende, meent Timmer. “Het gebrek aan een overheidsvisie op de rol van een publieke omroep, met daarbij de maatschappelijke en economische waarde als leidend motief, begint zich te wreken.”

Ik daag de politiek uit de publieke omroep niet alleen te beschouwen op haar netten, zenders en programma’s, maar op de fúnctie die deze netten, zenders en programma’s voor ons land hebben. Het is tijd dat de politiek de publieke omroep ziet als middel, niet als doel.”

Het hele stuk van Timmer kunt u lezen op de BNN-VARA-site.

Foto: BNN-VARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen