Asscher gaat Rutte aanvallen in RTL Late Night

Vicepremier Lodewijk Asscher zit vanavond in RTL Late Night om premier Mark Rutte aan te vallen. De PvdA-voorman komt bij Humberto Tan ageren tegen de krantenbrief van de VVD-voorman. Dat heeft RTL laten weten. De woorden van Mark Rutte in zijn brief aan het land zijn bij Lodewijk Asscher en Jesse Klaver, die vanavond ook aan tafel zit, in het verkeerde keelgat geschoten. PvdA-minister Asscher reageerde eerder door Rutte ‘een slap aftreksel van een populist’ te noemen.

Die gewaagde uitspraak nam Asscher vanmiddag overigens terug op Facebook. “Ik had Mark Rutte geen slap aftreksel van een populist moeten noemen. Dat is onaardig en voor je het weet blijft dat hangen. Maar zijn advertentie schoot mij, en vele Nederlanders met mij, behoorlijk in het verkeerde keelgat.

Ondanks de excuses, is de toon volgens RTL Late Night gezegd. “Ook de fractievoorzitter van GroenLinks liet zich niet onbetuigd. Vanavond spreken zij zich uit en zullen ze de woorden van de premier kritisch onder de loep nemen.”

Rutte kreeg afgelopen maandag nog uitgebreid de ruimte om in RTL Late Night te vertellen over zijn brief. Die uitzending trok 775.000 kijkers (19 procent).

Foto: VARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen