AD-ster vindt dat Telegraaf vreemdelingenhaat faciliteert

Nynke de Jong, pagina-tweecolumnist van het AD, vindt dat De Telegraaf vreemdelingenhaat faciliteert met zijn koppen over de vluchtelingenstroom. Dat zegt ze vandaag in de krant. De Telegraaf ligt vanwege zijn woordkeuze al een paar dagen onder vuur. Boven een artikel over economische vluchtelingen kopte de krant: ‘Kansloze asielplaag ongehinderd verder’. “Terwijl je toch zou denken dat het de taak van een krant is om objectief en gedegen verslag te doen“, zegt De Jong.

Het artikel gaat niet over alle vluchtelingen, maar over een specifieke groep mensen die overlast veroorzaken en die ook volgens De Jong hard aangepakt moeten worden. Maar dat maakt de kop niet duidelijk. “Wat blijft er dan hangen? Het woord ‘asielplaag’.

Als je wilt weten waarom volwassen mensen varkenskoppen bij asielzoekerscentra leggen: dat komt doordat ze opgehitst worden door de koppenmakers van de Telegraaf, die gretig de term ‘asielplaag’ introduceren.

Asielzoekers als een hardnekkig bijennest in je dakgoot. Als je wilt weten hoe je vreemdelingenhaat faciliteert: zo doe je dat.

De AD-column van Nynke de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Telegraaf

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen