AD-ster vindt dat Telegraaf vreemdelingenhaat faciliteert

Geplaatst op Mon 09 Jan 2017 om 10:03

Nynke de Jong, pagina-tweecolumnist van het AD, vindt dat De Telegraaf vreemdelingenhaat faciliteert met zijn koppen over de vluchtelingenstroom. Dat zegt ze vandaag in de krant. De Telegraaf ligt vanwege zijn woordkeuze al een paar dagen onder vuur. Boven een artikel over economische vluchtelingen kopte de krant: ‘Kansloze asielplaag ongehinderd verder’. “Terwijl je toch zou denken dat het de taak van een krant is om objectief en gedegen verslag te doen“, zegt De Jong.

Het artikel gaat niet over alle vluchtelingen, maar over een specifieke groep mensen die overlast veroorzaken en die ook volgens De Jong hard aangepakt moeten worden. Maar dat maakt de kop niet duidelijk. “Wat blijft er dan hangen? Het woord ‘asielplaag’.

Als je wilt weten waarom volwassen mensen varkenskoppen bij asielzoekerscentra leggen: dat komt doordat ze opgehitst worden door de koppenmakers van de Telegraaf, die gretig de term ‘asielplaag’ introduceren.

Asielzoekers als een hardnekkig bijennest in je dakgoot. Als je wilt weten hoe je vreemdelingenhaat faciliteert: zo doe je dat.

De AD-column van Nynke de Jong kunt u lezen via Blendle.

Foto: Telegraaf
21 Reacties op “AD-ster vindt dat Telegraaf vreemdelingenhaat faciliteert”


 1. johan de vries

  Ja hoor ,Ûs Nynke ……

 2. Mediaprak

  Telegraaf is ZO de weg kwijt. Oplage daalt. Adverteerders lopen weg. Na het ‘missen’ van de opkomst van Pim Fortuyn probeert De Telegraaf de PVV stemmers binnenboord te houden. Deze illegalen zijn geen asielzoekers. Deze ‘kop’ is dus ongepast.

 3. ik durf dit te zeggen

  De Telegraaf is tenminste wat dit onderwerp betreft een goed tegenwicht tegen de politieke correctheid van o.a. de NOS en RTL4 die het liefst zien dat wij hier de hele wereld opvangen.

 4. Jos

  @ik durf dit te zeggen
  Nederland vangt niet de hele wereld op. In de eerste negen maanden van vorig jaar kreeg ons land 24.000 asielaanvragen. Ter vergelijking: Duitsland kreeg er 658.000 en Italië 85.000. (cijfers van Eurostat)
  Dat zijn de aanvragen, dat betekent niet dat al die mensen ook asiel krijgen.
  Er is dan ook feitelijk geen basis voor de term ‘asielplaag’. Bovendien heeft de toevoeging plaag natuurlijk een negatieve lading, denk aan muizenplaag of wespenplaag. Dat heeft niets met objectieve journalistiek te maken en al helemaal niet met politieke correctheid. Dat heet ophitsen.

 5. Andreas

  Nou Jos, ik zou ook maar niet teveel vertrouwen op die cijfers. Bovendien vragen heel veel “vluchtelingen” geen asiel aan, maar reizen door Europa op zoek naar het beste plekje. Gelukkig lijkt eindelijk een sprankje hoop op vrede in zicht en kunnen ze terug om hun eigen land op te bouwen.

 6. Dennis

  @Jos, leer eens lezen!

 7. Otto Groeneveld

  Dat noemen ze realiteit AD gleuf, niet wegkijken en niet publiceren over duizenden aanrandingen door de raketwetenschappers met je nietszeggend kut krantje. Blijf lekker in Rotterdam met je leugens en kopje thee stumpers.

 8. Truus

  @Jos je liegt dat het gedrukt staat eikel. Ruim 440.000 in Nederland ervij gekomen, dankzij voornamenlijk VVD,CDA D66 en PvdA, cijfers ministwrie Justitie Jules de Korte.

 9. Boudewijn van Luik

  Wees eerlijk, er is toch ook een asielplaag. Dat Rutten en cs alsmede de linkse media dat niet willen benoemen, maar politiek omschrijven zegt al genoeg.

  Het Ad komt tegenwoordig uit de stal van Azijnbode etc, dus die mening zegt helemaal niets. Misschien nog even een DWDD erbij en wij zijn compleet.

  Ben niet altijd eens met telegraaf, maar zij geven wel de objectieve benaming. Asielzoekers die hier niets hebben te zoeken, heb het niet over Syriërs, kunnen niet terug, helaas.

 10. johan d

  want de volkskrant is natuurlijk ook heel objectief en niet politiek gekleurd

 11. Jim

  Telegraaf was fout in de oorlog en is daarna ook steeds fout gebleven.

 12. Peter

  Oh oh oh. Is het dan geen plaag ? Wat is het dan Een verrijking van onze culuur ?

 13. PeDante lul

  Inmiddels ruim 800 meisjes die dagelijks worden uitgewoond door onze cultuurverrijkers met toestemming van VVD,CDA,D66, en GL. Waar zegt u?.. In Nederland iedere dag weer. De partijen die ik aanhaald even aan denken in maart want dat waren de partijen die voor het kindhuwelijk gestemd hebben, zet er ook PvdA bij die vergat ik in het rijtje.

 14. Kirth Gersen

  Peter, stel niet van die domme vragen en doe niet of het óf een plaag óf een verrijking van onze cultuur is. Ik mag toch hopen dat je niet debiel bent, wel?

 15. Wanda

  Dus de waarheid berichten mag niet meer?

 16. Duckula

  De Waarheid was een communistische krant

 17. Anonymous

  Het is toch ook een asielplaag .. kijk om je heen. Ik woon in Amsterdam, en zie om me heen langzaamaan meer mensen uit allerlei Arabische landen dan Nederlanders.

 18. Flippo

  Dan moet je niet in de moskee gaan wonen, debiel.

 19. John uit mokum

  lekker Nederland verzieken, ongemanierd volk heeft totaal geen respect voor niet moslims

 20. Flippo

  En jij hebt totaal geen respect voor spell¡ng.

 21. Anonymous

  Heil Wilders!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.