Youp blijft tóch bij NRC als Evert zijn collega wordt

Youp van ’t Hek draait. Hij blijft toch columnist bij NRC Handelsblad als Evert Santegoeds indirect zijn collega wordt. Dat schrijft de cabaretier vandaag in zijn column. Van ’t Hek riep in 2014 dat hij stopt met zijn column in NRC als de krant zou worden gekocht door De Telegraaf, omdat hij niet wil dat Santegoeds indirect zijn collega wordt. Nu De Telegraaf mogelijk wordt overgenomen door NRC’s moederbedrijf Mediahuis, dreigt dat echter alsnog te gebeuren. Maar Van ’t Hek blijft.

Ook Van ’t Hek weet nog wat hij toen beweerde. “Stop ik als De Telegraaf ook onderdeel wordt van het Mediahuis, de eigenaar van NRC? Dat heb ik ooit wel gezegd! Ik wilde niet op dezelfde loonlijst als die gluipnicht van een Evert Santegoeds. Klopt.”

Toch blijf ik. En ik ga me er als een Ard van der Steur uitlullen. Ik heb geschreven dat ik zou vertrekken als De Telegraaf mijn baas zou worden. Daar was toen namelijk even sprake van. Dat de Telegraaf Media Groep deze keurige liberale kakkerskrant, clubblad van de door velen verfoeide elite, zou overnemen. En dat kon ik principieel inderdaad niet aan.

Maar nu blijkt dat het Mediahuis de noodlijdende Telegraaf gaat overnemen. En dat ligt toch anders. Ik word er niet heel vrolijk van, maar ze zijn niet mijn baas. Zij krijgen geen lettergreep zeggenschap over het beleid van deze krant. Die blijft in handen van een rijke Belg, die volgens mijn hoofdredacteur (ook een Belg!) veel hart voor kranten heeft.”

Wel vindt hij het een ‘beetje ingewikkeld’. “Echt vrolijk word ik er niet van als ik bedenk dat er bij deze krant misschien bezuinigd gaat worden om De Telegraaf, de schreeuwende spreekbuis van de witte, boze PVV-stemmers, te redden.”

Tsja. Hiervoor waren we van Egeria en daar zat weer heel veel geld in van C&A, dat in de Tweede Wereldoorlog net zo fout was als de later veroordeelde Telegraaf.”

Van ’t Hek heeft zijn verklaring in zijn NRC-column op Twitter gedeeld:

Foto: VARA/Wiebke Wilting

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen