Tijs van den Brink vindt dat Jeroen Pauw radicaliseert

Tijs van den Brink vindt dat Jeroen Pauw radicaliseert in zijn afkeer tegen het geloof. Dat zegt de EO-presentator in zijn column op de EO-site. Van den Brink ergerde zich er al aan dat Pauw zich publiekelijk heeft uitgesproken tegen het bijzonder onderwijs, maar vindt dat hij vorige maand alle grenzen overschreed. “We weten allemaal wel, als je je een beetje verdiept, dat die boeken verschrikkelijk zijn, dat ze altijd oproepen tot geweld”, zei Pauw in Pauw, wijzend op de Koran, Bijbel en Thora.

Dat kan écht niet, vindt Van den Brink. “Het klonk een beetje als een islamitische interviewer die ineens, aan het einde van een gesprek ‘allahu akbar’ roept. Of een EO-interviewer die zomaar ‘prijs de Heer!’ roept. Zie je niet vaak.”

Hij vindt het niet fair. “
Op diverse plekken in het land vlogen vlak na jouw uitspraken televisietoestellen uit het raam. Grote frustratie over een zo eenzijdige kijk op heilige boeken. Ik bedoel: wij kunnen niks terugzeggen, hè, als jij op tv zoiets zegt…

Van den Brink hoopt dat Pauw na vijf jaar eens ingaat op zijn uitnodiging om hem te interviewen in het programma Adieu God. “Hoewel ik het een wat merkwaardige journalistieke figuur vond, mag je uiteraard zeggen wat je wilt. Het maakt me alleen wel steeds nieuwsgieriger naar je kijk op religie.”

Dat je op dit moment van de geschiedenis niet enthousiast bent over de Koran, snap ik. Maar waarom gooi je alles op één hoop? Waarom neem je in één moeite door de Thora en de Bijbel mee? Wat is er gebeurd dat je afkeer van religie zo groot is dat je dit soort dingen poneert in je uitzending? Ik wil het heel graag snappen!

Van den Brink hoopt dat hij Pauw in maart kan interviewen. Dan vinden de opnames van het komende seizoen van Adieu God plaats.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen