The Voice-ster Ali B vindt Geert Wilders ‘vaag en vals’

The Voice of Holland-ster Ali B is geen aanhanger van Geert Wilders. Hij vindt de PVV-voorman vaag en vals. Dat zegt hij vandaag in het NRC Handelsblad. Met Theo van Gogh was hij het ook niet eens, maar hij vond hem wél aardig. “Hij was in mijn ogen echt een klootzak, maar ik vond hem ook aardig. Na een harde discussie gaf hij aan dat hij die dingen wel vond, maar het ook aandikte. Hij profileerde zich als provocateur. Wilders provoceert ook, maar die houdt zich van den domme.

Ali B vindt de houding van Wilders heel vervelend. “Aan de ene kant zegt hij: iedereen die hard werkt in Nederland, is ongeacht zijn achtergrond welkom. Een dag later zegt hij ‘minder, minder, minder.’ Dat is vaag en vals.”

De rapper is in elk geval wel een harde werker. Hij verdient veel geld met zijn werk en daar schept hij ook over op in zijn liedjes. “Ik ben niet met die skere, skunk zuigende rappers, ik ben met John de Mol money aan het maken, je merkt, dat als ik over money praat, het nooit over donnies [tientjes] gaat“, rapt hij bijvoorbeeld op zijn nieuwe album.

Hij houdt naar eigen zeggen van de kunst van het ‘braggen’, oftewel opscheppen. “Alleen wanneer ík brag, mag het niet gelogen zijn. Mensen weten: I can put my money where my mouth is. Dat is in de rapscene niet vanzelfsprekend.

Een groot interview met Ali B in het NRC kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen