SBS 6 blij met Utopia-cijfers: ‘Ruim boven gemiddelde’

SBS 6 kijkt met tevreden gevoelens terug op de kijkcijfers van Utopia in 2016. De show scoorde het afgelopen jaar weer ver boven het zendergemiddelde. Dat heeft het tv-station laten weten. De kijkcijfers stemmen SBS 6 tevreden. “De reguliere uitzending van Utopia vanaf 19.30 uur bij SBS 6 trekt samen met de late uitzending dagelijks 713.000 kijkers. In de doelgroep 25 tot 54 jaar is het marktaandeel gemiddeld 12,1 procent, ruim boven het zendergemiddelde van 9,3 procent“, aldus de zender.

Vooral onder vrouwelijke kijkers doet het programma het goed, aldus de zender. “Over heel 2016 is het gemiddelde marktaandeel in de doelgroep vrouwen tussen de 20 en 34 jaar 13 procent.

Utopia gaat het jaar 2017 feestelijk in met een extra lange uitzending op maandag 2 januari, waarin de Utopiaan van het Jaar wordt verkozen. In het eerste jaar van Utopia won Giorgio de titel en vorig jaar was Ivan de winnaar.

De kijkers bepalen voor 50 procent wie de winnaar wordt. Zij kunnen vanaf vrijdag stemmen door een sms te sturen met de voornaam van hun favoriete inwoner naar 4600. De inwoners van Utopia hebben voor 45 procent invloed op de einduitslag en de laatste 5 procent wordt bepaald door de Utopia-paspoorthouders.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen