Sander Dekker vindt RTL Late Night ‘fantastisch goed’

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) vindt RTL Late Night ‘fantastisch goed’. Dat heeft hij gezegd in RTL Live. Winston Gerschtanowitz vroeg Dekker wat zijn favoriete presentator of show is. “Humberto Tan won laatst die prijs. Ik vind RTL Late Night echt een fantastisch goed programma en ik vind Humberto Tan echt een geweldige vakman. De prijs die hij won vanwege het interview die hij had met die vier jongens uit de Bataclan, dat vond ik echt een heel indrukwekkend moment“, antwoordde hij.

De staatssecretaris kijkt niet zo veel tv. “Ik kijk wel wat tv, maar ik ben vaak pas ’s avonds laat thuis. De zondag is een dag dat ik veel stukken moet lezen en dan vind ik het heerlijk om Studio Sport aan te hebben ’s middags. ’s Avonds kijk ik dan met mijn vrouw in bed een serie op Netflix.”

Op dit moment kijkt hij op Netflix naar Homeland. “We zitten nu middenin het vijfde seizoen van Homeland en dat vind ik echt een geweldig spannende serie. Is The Crown goed? Dan ga ik die hierna kijken.”

Ook reageerde Dekker nog even op de rel rond het torenhoge salaris van Giel Beelen. “Ik vind eigenlijk dat als je voor de publieke omroep werkt, die wordt betaald met belastinggeld, dat je niet zulke salarissen moet hebben. Als je nou je eigen bedrijf start, dan vind ik het niet erg als je veel geld verdient, maar als je voor een publieke omroep werkt, dan mag het wat mij betreft wel wat fatsoenlijker.”

Ik voel dit ook echt zelf. Jij werkt voor een commerciële omroep en ik hoef helemaal niet te weten wat jij verdient, maar iedereen die voor de publieke omroep werkt… Daar werken mensen met belastinggeld en daar moet het een beetje binnen marges blijven. Dat hebben we voor heel veel bestuurders en managers al goed geregeld en wat mij betreft gaan we dat voor de rest ook regelen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen