RTL’s Jos Heymans kritisch over nieuwe NOS-decor

RTL Nieuws-journalist Jos Heymans is niet zo onder de indruk van het nieuwe decor van het NOS Journaal. Hij vindt het meer van hetzelfde. Dat laat hij blijken op Twitter. De NOS heeft zijn nieuwe decor voor de uitzendingen van het Journaal gisterenavond in gebruik genomen. Ook Heymans zat voor de buis, maar hij reageerde lauw op het gloednieuwe decor van de concurrent. “Nieuw NOS-decor heeft veel weg van wat RTL Nieuws al een paar jaar presenteert. #groteschermen.

Simone Weimans, presentatrice van de NOS, voegde daaraan toe: “Maar dan veel mooier :-)

Daar is Heymans het echter niet mee eens. “Smaken verschillen.

De opvallendste verandering is dat het decor volledig rond is. Daardoor is het makkelijker om de drie programma’s NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur vanuit één decor te maken.

Het vorige decor van de NOS Journaals was sinds mei 2012 in gebruik en aan vervanging toe, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. “In het nieuwe decor komen vorm en inhoud nog beter samen.”

Grotere schermen en de modernste techniek geven de redactie meer mogelijkheden het beeld te laten spreken en in te gaan op de betekenis van nieuwsfeiten.

Foto: RTL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen