RTL’s Jos Heymans kritisch over nieuwe NOS-decor

Geplaatst op Sat 03 Dec 2016 om 11:31

RTL Nieuws-journalist Jos Heymans is niet zo onder de indruk van het nieuwe decor van het NOS Journaal. Hij vindt het meer van hetzelfde. Dat laat hij blijken op Twitter. De NOS heeft zijn nieuwe decor voor de uitzendingen van het Journaal gisterenavond in gebruik genomen. Ook Heymans zat voor de buis, maar hij reageerde lauw op het gloednieuwe decor van de concurrent. “Nieuw NOS-decor heeft veel weg van wat RTL Nieuws al een paar jaar presenteert. #groteschermen.

Simone Weimans, presentatrice van de NOS, voegde daaraan toe: “Maar dan veel mooier :-)

Daar is Heymans het echter niet mee eens. “Smaken verschillen.

De opvallendste verandering is dat het decor volledig rond is. Daardoor is het makkelijker om de drie programma’s NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal en Nieuwsuur vanuit één decor te maken.

Het vorige decor van de NOS Journaals was sinds mei 2012 in gebruik en aan vervanging toe, zegt hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws. “In het nieuwe decor komen vorm en inhoud nog beter samen.”

Grotere schermen en de modernste techniek geven de redactie meer mogelijkheden het beeld te laten spreken en in te gaan op de betekenis van nieuwsfeiten.

Foto: RTL
30 Reacties op “RTL’s Jos Heymans kritisch over nieuwe NOS-decor”


 1. Don

  Het ligt niet aan het decor, maar aan die rare nieuwslezeres op die SM-hakjes! Ik moet bij dat mens altijd mijn basbox uitzetten.. :-(

 2. Jan

  RTL is weer jaloers….:-)

 3. Bram

  Simone Weimans, één van de saaiste nieuwslezers in Nederland. Zij praat zo eentonig, kan er niet lang naar luisteren.

 4. Anonymous

  Ja rtl grote schermen en wat doen ze er mee niks, nieuwsuur spate van het scherm af.

 5. Anonymous

  lekker begrafenis decor weer……..grijze vlakken, met twee kleine led strips die moeten breken, weer geen geld voor beetje vloerverf.
  Het lijkt tegenwoordig wel: als je maar een groot scherm hebt is alles goed.

 6. Herman Hoogsteder

  Wat een saaie negatieve nietszeggende man is die Jos toch.

 7. Certo

  Lopen ze nog steeds als achterlijken rond in dat Journaal? Oprechte vraag, ik kijk het nooit.

 8. c

  het is ook nooit goed

 9. MENEER N.N.

  het juist heel mooi Alleen RTL FANS hebben altijd kritiek als het decor van RTL beter is , dat is cht niks dus!

 10. Bart M

  Het gewachel door het beeld is ook gebleven.

 11. DOEI

  Dat RTL decor is pas lelijk. Lang leve het NOS journaal. Wat een prachtig decor. Niets meer aan doen.

 12. Peter

  Zou hij minder dan Giel verdienen?

 13. Zeur Piet

  Jos For President

 14. 123

  Uhm, volgens mij was het juist RTL Nieuws die de NOS na-aapte toen die laatste het decor in 2012 veranderde. Een paar jaar later had RTL Nieuws opeens ook zo’n soort decor. :/

 15. Bert

  Sorry Jos, maar de NOS wint deze

 16. M.

  Mooi decor geworden. Komt ook wat warmer over dan de vorige. Echter gemiste kans voor NOS om de techniek volledig te automatiseren zoals de BBC en RTL voorheen al deden. Camera’s op een rails en volledige voorgeprogrammeerde uitzendingen zouden in theorie veel dynamischere uitzendingen kunnen maken, veel meer uitzendingen per dag vanuit die studio en met minstens de helft van de huidige technici.
  Mooie bij de BBC vind ik dat de camera’s onderdeel uitmaken van de setting. Daarnaast kan door één druk op de knop een volledig ander programma vanuit de studio komen, met een tussentijd van een paar minuten. Zoals RTL al laat zien: 3 technici in de regie en 1 a 2 in de studio (daar waar de NOS met een man of 10 in de regie zit en 3 in de studio).

 17. M.

  Technisch gezien zouden de dagjournaals dan ook vanuit deze studio kunnen komen. Scheelt aanzienlijk in de kosten (vooral decorbouw/techniek).

 18. b

  Zag er strak uit . RTL heeft ook grote schermen maar Jos doet of het een RTL uitvinding is . CNN, Sky news en de BBC hebben ze al jaren . Ziet er beter uit dan bij RTL.

 19. GW

  Ik vind het decor (oude en nieuwe) van de NOS mooier dan het RTL Nieuws-decor. Het RTL Nieuws-decor ziet er goedkoop uit en straalt nul autoriteit uit. Het ziet er ook zo eendimensionaal en klein uit, alsof ze uitzenden vanuit een omgebouwde bezemkast. Qua inhoud wint RTL Nieuws, qua decor de NOS.

 20. vakbroeder

  NOS SCHILDER DIE FUCKING VLOER dodelijk saai dat grij…maak het zwart of diep blauw glazen en laat de dames een slipje dragen mocht t te zien zijn..kom op dodddddsssss dit…wie heetft die vloer geschilderd? Stevie Wonder???

 21. ZegHetMaar

  BBC News heeft gewoon het beste decor.
  RTL geeft mij altijd het idee alsof ik op mijn telefoon naar het nieuws kijk.
  NOS heeft nu ook een goed decor. Blij dat die boekenplankjes eindelijk weg zijn.
  En ze mogen die nieuwslezers wel weer gewoon aan een desk zetten. Dat geloop heen en weer voegt, voor mij persoonlijk, helemaal niks toe.

 22. Freek

  Nu nog die twee logos uit het beeld. Ik vind het altijd erg storend als ik kijk. Het lijdt me af van de beeldinhoud.

 23. Martin

  Beste Jos Heymans wat een jaloerse/afgunstige reactie.

  Wordt strontziek van al dat gezeur. NOS 8 uur Journaal wordt beduidend beter bekeken als het half 8 RTL Journaal. Daar zal de schoen wel wringen.

 24. Anonymous

  Kijkcijfers zeggen niks gaat om de inhoud.

 25. Anonymous

  En wat dat betreft wint RTL het van het oubollige Journaal.

 26. Otto Groeneveld

  Nee dat kut RTL met hun VVD propaganda trekt volle zalen, Jan de Hoop met zijn afgezaagde grappen, wooohhhaaaaa

 27. E. Jansen

  ooo ja, de ‘tv-kenners’ die niet in het vak werken spreken weer eens… en weer gaat het over de kosten… ik leg het nog EEN keer uit… de NPO is de goedkoopste publieke omroep van Europa… en de commercielen betalen we via onze boodschappen, die anders 10 procent goedkoper waren… nu niet meer over beginnen A.U.B.!

 28. Laura Vamp Fatale

  Best een mooi beeldvullend decor

 29. Walter

  Tsja, een RTL’er die iets positiefs over de NOS moet zeggen = hetzelfde als een Feyenoorder die iets over Ajax moet zeggen… Weinig verrassende mening dus.

 30. Asjemenou

  Het nieuwe decor staat het mooist bij Nieuwsuur. Bij het journaal vind ik het ‘nieuwe’ lettertype van datum en headings lelijk en totaal niet in decor en vormgeving passen. Ik zie bij de schermen hier en daar nog vaak een slordig kabeltje over de vloer in beeld..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.