RTL-redacteuren wilden Jaap van Deurzen weg hebben

Jaap van Deurzen zit al 27 jaar bij RTL Nieuws, maar heeft niet altijd veilig gezeten bij de nieuwsrubriek. Op een gegeven moment stond zijn baan op de tocht. Dat vertelt de verslaggever in de Vriendin. Collega’s vonden Van Deurzen op een bepaald moment niet zo geschikt. “Ik was ooit bijna ontslagen. Er zaten een paar redacteuren die vonden dat het allemaal strakker moest. Ze vonden mijn toon te licht voor het nieuws. Ik moest de journalist spelen, meer hard nieuws, minder verhaaltjes.

En juist het vertellen van verhaaltjes vindt Van Deurzen zo leuk. “Maar ja, dat kon ik niet. Gelukkig is het nu andersom, nu willen ze juist storytelling.

In die 27 jaar bij RTL Nieuws is er volgens hem veel veranderd. “Het is hectischer geworden. Ik moet twitteren en facebooken – hartstikke leuk, hoor, maar de werkdruk is groter geworden.

Vroeger waren er ook meer langslepende internationale conflicten, zegt hij. “Ik deed Noord-Ierland, Kroatië, Rwanda, het ging maar door. Nu spelen zich in het Midden-Oosten allerlei verschrikkelijke dingen af, maar daar gaan we niet naartoe, omdat het er gevaarlijk is.

Er zijn nu aanslagen, zoals in Brussel en Nice. Het is een andere tijd, harder en sneller. Er zijn nog wel slepende conflicten, maar dat zijn verwaterde oorlogen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen