RTL 7-baas vindt DWDD elitair en Boulevard klef

Marco Louwerens, de directeur van RTL 7, vindt De Wereld Draait Door heel erg grachtengordel. Dat zegt hij in een interview met Het Parool. DWDD moet gewoon erkennen dat ze er niet is voor de gewone man, vindt hij. “De verbazing daarover bij iemand als Matthijs van Nieuwkerk vind ik bijzonder. Dan halen ze een kijkcijferkenner in het programma die zegt: er is niks aan de hand. Terwijl iedereen toch weet dat DWDD in eerste instantie niet de gewone man bereikt?“, zegt hij.

Van Nieuwkerk heeft grachtengordel op zijn hoofd staan, vindt Louwerens. “Hoe vaak hebben ze Freek de Jonge of Youp van ’t Hek in de uitzending gehad en hoe vaak Tineke Schouten? Niets mis mee en het blijft een geweldig programma, maar erken dat gewoon. Hilversum heeft over het algemeen een redelijk hoog grachtengordelgehalte.

RTL Boulevard, de concurrerende vooravondrubriek van RTL 4, is daarentegen weer erg klef, vindt hij. “Ach, ik kan niet zo goed tegen dat blije gedoe in de tv-wereld. Ik vind het ook typisch dat ze elkaar bij RTL Boulevard omhelzen na afloop. Stel dat je op een administratiekantoor om vijf uur naar huis gaat en je van collega Sjaak elke dag een lekkere knuffel krijgt. Aftiteling, ook zo’n raar fenomeen. Dat je op een zak brood zet: Karel heeft vandaag de havervlokken in de machine gegooid.

Lang verhaal kort: die gewone man, hoe absurd de benaming ook, wordt wel degelijk vaak gemist in journalistiek Nederland.

Het Parool-interview met Marco Louwerens kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen