Radiorecensent AD oordeelt: ‘Giel is salaris niet waard’

Vincent Bijlo, radiorecensent van het AD, vindt Giel Beelen geen 440.000 euro per jaar waard. En al helemaal geen 565.000 euro, zoals De Telegraaf beweert. Dat zegt de radiokenner en cabaretier vandaag in de krant. Bijlo heeft vaak Beelen geluisterd, dus weet waar hij over praat. “Als ik heel eerlijk ben, dan zeg ik: ik hoorde het er niet aan af, aan Giel, die 440.000 euro op jaarbasis. Althans, dat is het bedrag dat de VARA in haar jaarverslag opgeeft als Giels salaris“, zegt hij.

Een beetje overbetaald, aldus Bijlo. “Hij klonk eerder als een ploeterende muziekstudent aan de Herman Broodacademie die in de avond bij de McDonald’s werkt omdat hij anders de touwtjes niet aan elkaar krijgt geknoopt.

Hij volgde zijn passie, dat hoorde je, hij klonk als een ongewassen polo en een ouwe spijkerbroek, geen cent te makken, niet als 440.000 euro.

Bijlo wijst er ook nog even op dat de VARA staat voor de Vereniging van Arbeiders Radio Amateurs. “Dat klinkt als een boterham met kaas, een beker melk en een appel na de uitzending“, zegt hij.

Het is volgens Bijlo schandalig dat Beelen zo veel geld krijgt. “440.000 euro! Er zijn mensen die voor 10 procent van dat bedrag net zo vroeg opstaan als Giel deed en dan werk gaan verrichten dat echt nut heeft. Treinen laten rijden, in de zorg werken…”

De AD-column van Vincent Bijlo kunt u lezen via Blendle.

Foto: VARA

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen