Provincialen boos: ‘AD proeft alleen Randstad-bollen’

De jaarlijkse oliebollentest van het AD richt ook dit jaar weer een hoop emotionele schade aan. Na de huilende oliebollenbakker in de Amsterdamse Pijp, wordt er nu ook in de provincie boos gereageerd. De oliebollensmullers van de krant hebben namelijk nauwelijks buiten de Randstad gesmikkeld. Dat is te lezen op Twitter. Het AD proefde vooral in Amsterdam, Rotterdam en omstreken. In Groningen, waar volgens het AD de smerigste oliebollen van het land zijn, wekt dat verbazing op.

De Groningse professor Casper Albers laat er een kritische formule op los: “Het cijfer op de AD-oliebollentest is omgekeerd evenredig met de afstand die de ‘journalisten’ van het AD moesten rijden om ze te proeven.

De Amsterdamse Marcel springt in de bres voor onze provinciale landgenoten. “Volgens het AD zijn er veel plekken (buiten de randstad) waar geen oliebollen worden verkocht zo te zien.

De Limburgse Michel vindt het niet zo gek dat het AD een bliksembezoek heeft gebracht aan zijn provincie. “Wij Limburgers houden meer van Berlinerbollen, wafels en strikken.

Elvis vindt de journalisten bij het AD ‘lamzakken’. Verder is hij allergisch voor verregaande overheidsbemoeienis vanuit de EU en de linkse kerk.

Sterjournalist Hassan Bahara van de Volkskrant kan maar één conclusie trekken over de AD-oliebollentest: “Randstedelijke arrogantie zwart op wit.

Foto: AD

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen