PR-man Sylvana onderbreekt EenVandaag-interview

Het eerste tv-interview van Sylvana Simons na de commotie over haar vertrek bij DENK en de oprichting van haar eigen partij Artikel 1, is niet vlekkeloos verlopen. Haar PR-man Ian van der Kooye onderbrak haar gesprek met EenVandaag. Dat was dinsdagavond te zien op NPO 1. Simons deed in haar DENK-tijd zeer krampachtig als haar iets gevraagd werd over Turkije of de Turkse president Erdoğan. Dat hij duizenden rechters en journalisten liet arresteren, veroordeelde ze niet.

Ook nu ze weg is bij de partij van de Nederlandse Turken Kuzu en Öztürk, gaat ze het onderwerp liever uit de weg. Haar woordvoerder, die buiten beeld aanwezig is bij het interview, komt ertussen wanneer EenVandaag vragen stelt over de Turkse president. “Gaat u nu vragen naar Erdoğan?“, zei hij. “Dan ga je echt de verkeerde richting op.

Simons sloot zich bij haar PR-man aan: “Ja, ik vind Erdoğan in het kader van Artikel 1 helemáál niet interessant.”

EenVandaag-journalist Marc Belinfante: “Dat mag ik toch vragen of niet? Wij hebben u toen op televisie gezien en toen durfde u niet echt. U zat een beetje te draaien daarover en kon daar niets over zeggen. Was dat opgelegd door die jongens?

Simons: “Ik ga daar nog steeds niets over zeggen.”

Na afloop heeft Simons aan EenVandaag laten weten niet op het onderwerp in te willen gaan, omdat ze niet tegen de schenen van DENK wil schoppen. Ze wil alleen praten over haar partij Artikel 1, die strijdt tegen racisme en ongelijkheid.

Belinfante’s EenVandaag-collega Remko Theulings spreekt op Twitter over een ‘voorlichtersblunder’.

Het fragment:

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen