Peter R. de Vries vindt topsalarissen bij NPO prima

Peter R. de Vries heeft geen enkele moeite met de topsalarissen bij de NPO. Dat heeft hij gezegd in het programma @Z in reactie op het nieuws over het torenhoge salaris van Giel Beelen. De Vries vindt het prima dat er miljoenen euro’s aan belastinggeld naar een paar NPO-sterren gaan. “Ik vind de ophef over die salarissen altijd erg overdreven. Vijftig procent gaat sowieso weer hup terug naar de belasting. Voor voetballers en sterren vinden we het wel heel normaal“, zegt hij. 

Sommige mensen hebben nou eenmaal een uniek talent, aldus De Vries. “Ik denk dat als iemand echt iets bijzonders presteert, dat je daar niet al te moeilijk over moet doen.”

Dat het hier gaat om belastinggeld, vindt De Vries daar niets aan veranderen. “Dat vind ik niets uitmaken, nee. Je wil toch ook wel dat er bij de Publieke Omroep goede mensen werken, zoals Pauw, Matthijs van Nieuwkerk en noem maar op? Moet je die dan allemaal maar helemaal terugnivelleren? Het wordt een beetje onverdraagzaam zuur allemaal. Van: ik niet, dan jij ook niet.”

Op de vraag wat De Vries zelf verdient, zegt hij: “Ik verdien wat de minister-president in Nederland zou moeten verdienen, maar niet krijgt.”

Het had overigens wel wat vreemd geweest als De Vries de vorstelijk betaalde NPO-sterren op tv zou afvallen, omdat hij voor iedere tv-ontmoeting met Pauw en Van Nieuwkerk een paar duizend euro aan belastinggeld toegeschoven krijgt.

Foto: RTL

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen