‘Peter de Mönnink invloedrijker dan Erland Galjaard’

Peter de Mönnink is voor het tweede jaar op rij de hoogst genoteerde televisiebaas in DeMedia100, de lijst van de meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. De baas van SBS staat op plek acht, net boven RTL-baas Erland Galjaard die op plek negen staat. Dat is woensdagavond bekendgemaakt in The Grand in Amsterdam. De Mönnink is niet alleen de algemeen directeur van SBS, maar ook die van Sanoma. Galjaard is de tv-baas van RTL. RTL’s CEO Bert Habets staat op tien.

DeMedia100 wordt dit jaar voor de helft (49 posities) gevuld door slechts acht mediabedrijven. Twee daarvan, NPO en RTL, steken er bovenuit met respectievelijk 14 en 12 noteringen. Daarna volgen Sanoma | SBS (5), De Persgroep (4), IPG Mediabrands (4) en GroupM (4). In de vorige editie waren er slechts 6 bedrijven nodig om tot 49 posities te komen.

De volledige top tien bestaat uit (van hoog naar laag) John de Mol, Alexander Klöpping, Humberto Tan, Arjen Lubach, Linda de Mol, Matthijs van Nieuwkerk, Christian van Thillo, Peter de Mönnink, Erland Galjaard en Bert Habets.

Zondag Met Lubach-presentator Lubach maakt als een komeet zijn entree in DeMedia100. Het is nog niet eerder gebeurd dat een nieuwkomer zo hoog eindigde.

De hoogst genoteerde vrouwelijke nieuwkomer is Anna Nooshin op 26. Daarmee staan er nu twee vloggers in de lijst: Enzo Knol staat op 12.

De grooste stijger op de lijst is NPO-baas Shula Rijxman: zij gaat van 98 naar 39.

Het volledig overzicht kunt u lezen op de site van DeMedia100.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen