Passant niet blij met Arabisch pratende NTR-moslima

Eén van de Moeders van Halal, het islamitische presentatietrio van de NTR, is in het openbaar wel eens aangesproken op het feit dat ze Arabisch sprak met haar kind. Dat vertelt Esmaa Alariachi in de VARAgids. Alariachi vindt het verbazingwekkend. “Iemand vroeg waarom ze geen Nederlands met haar dochter sprak. Ze antwoordde dat ze het prettig vond om Arabisch met haar kind te spreken. Die ander vond dat raar: ‘We wonen toch in Nederland’. ‘Ja,’ zei ze, ‘en dat spreekt ze ook.’

Ze moest zich echt verantwoorden, aldus Alariachi. Als ze met z’n drieën zijn spreken ze bijvoorbeeld in de tram in principe níet in het Arabisch. “Dat doen we eigenlijk alleen als we willen dat mensen ons niet kunnen horen.

Zelf heeft Alariachi niet van dat soort vervelende ervaringen meegemaakt. “Nee, ik ondervind het niet in levenden lijve. Maar ik lees er wel over. Dat er hoofddoekjes worden afgetrokken, dat mensen bespuugd worden. Maar het gekke is dus: ik krijg er niet mee te maken.

Alariachi is blij dat Nederland niet is zoals Frankrijk. “Ik sta er niet van te kijken dat mensen daar in opstand komen: ze willen wel Frans zijn, maar worden niet geaccepteerd. Er is geen ruimte voor hun religie.”

Ik praat het niet goed, geweld lost niets op. Maar als er wordt gezegd: als je niet hetzelfde bent als wij, dan ben je geen Fransman, dan is er een groot probleem“, besluit ze in de gids (via Blendle).

Lees ook: Halalmoeder ergerde zich aan werkborrels bij AT5 (vorige week)

Foto: Mohamed el Amrani/NTR

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen