Nu ook persprijs Politicus van het Jaar in EenVandaag

Foto: RTLDe jaarlijkse Politicus van het Jaar-uitzending van EenVandaag wordt uitgebreid. Voortaan zit niet alleen de publieksverkiezing in de uitzending, maar ook de persverkiezing. Dat heeft Avrotros laten weten. EenVandaag maakt al jaren bekend welke politicus volgens zijn opiniepanel de politicus van het jaar is en daar komt nu ook de bekende persprijs bij. De uitreiking daarvan zal worden gedaan door NOS-gezicht Joost Vullings, voorzitter van de Parlementaire Persvereniging.

Ook de Haagse journalisten stemmen over wie zij er dit jaar echt vonden uitspringen. Eerder gingen onder anderen Klaas Dijkhoff (vorig jaar), Frans Timmermans en Jeroen Dijsselbloem er met de prijs vandoor.

De focus blijft op de publieksprijs. Vorig jaar ging Geert Wilders met de prijs naar huis. Hij kreeg een kwart (25 procent) van de stemmen. Runner-up Jesse Klaver kreeg 14 procent van de stemmen.

Presentatoren Pieter Jan Hagens, Jojanneke van den Berge en Gijs Rademaker maken op maandag 19 december de uitslag van dit jaar bekend in een speciale EenVandaag-uitzending die voor de gelegenheid vanuit café Nieuwspoort komt.

Foto: Avrotros

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen