NRC pakt uit met tuigvlogger Ismail: ‘Immorele keuze’

De media blijven knuffelen met de Zaanse tuigvlogger Ismail Ilgun, die samen met zijn vrienden een hele wijk op stelten zette. Ditmaal is het de NRC, die een groot interview met hem aankondigt in zijn kerstspecial. “Een immorele keuze“, zegt AD-journalist Wierd Duk op Twitter. Duk vindt het een foute beslissing van de krant. “De Zaanse treitervlogger Ilgun stond inmiddels in Volkskrant, VN, Groene Amsterdammer, NRC. En ik ben vast nog een medium vergeten. Shame“, zegt hij.

Duk, ook bekend van Pauw en als partner van DWDD-bekendheid Fidan Ekiz, vindt het dwepen met Ilgun echt verkeerd. “Houdt het dan nooit op met die Ismail? Het is zo doorzichtig. En hij stond overal al in! Wat wil je dan nog toevoegen?

Volkskrant-journaliste Nadia Ezzeroili laat aan Duk weten dat ze helemaal niet snapt wat hij tegen Ilgun heeft. Duk legt uit: “Die gast intimideerde en bedreigde Juliette Rot, een gemeenteraadslid. Met z’n fijne vrienden. Ik sprak haar gisteren toevallig nog. Gemotiveerder dan ooit, onder andere wegens dit soort foute keuzes van de media.

Volgens Ezzeroili is het interview te rechtvaardigen, omdat Nederland in de zomer bezig was met Ilgun. Duk: “Die vlogger had nieuwswaarde in de zomer wegens zijn gedreig. Hem nu weer op te voeren is een immorele keuze. Het is als Holleeder bij Huys, net zo plat en amoreel.

Eén keer Ismail is genoeg. Jij weet best dat Ismail-geknuffel een commerciële keuze is, niet inhoudelijk“, aldus Duk, die met ‘geknuffel’ onder meer doelt op het feit dat Matthijs van Nieuwkerk wegliep met de tuigvlogger. Hij mocht zelfs op zijn stoel zitten.

De Telegraaf schreef eerder dat het succesvol maken van tuigvlogger Ilgun een bewuste keuze van ‘links’ is. “Ilgun is voor deze kaste wereldvreemden de goede zaak zelf, omdat hij geldt als het ultieme haatobject voor ’rechts tuig’.

Hun boodschap aan het ’plebs’: al betaal je belasting, val je niemand lastig, jat en mat je niet, je blijft fout. Je kunt nog over zoveel veranderingen in de samenleving gelijk hebben, we moeten jouw soort niet. Dát betekent deze krankjorume omhelzing van een asociaal: een grote middelvinger naar degenen die als klootjesvolk worden afgedaan.

Foto: VARA

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen