NOS houdt EK Voetbal in huis: ook in 2020 op NPO 1

De NOS heeft de uitzendrechten verworven van het EK Voetbal van 2020. Deze rechten omvatten alle media: niet alleen televisie en radio, maar ook internet, mobiel en on demand platforms als NPO Uitzending Gemist en NPO Plus. Dat heeft de publieke omroep vandaag laten weten. Het toernooi in 2020 wordt niet zoals gebruikelijk in één of twee landen gehouden maar in dertien verschillende landen en speelsteden. Vier wedstrijden worden in de Amsterdam Arena gespeeld.

Deze speciale opzet is ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van het EK, dat voor het eerst in 1960 plaatsvond. Als het Nederlands Elftal zich voor het toernooi plaatst, speelt het minimaal twee wedstrijden in de Amsterdam Arena.

NOS-directeur Jan de Jong is blij: “De afgelopen zomer heeft de kracht van dit toernooi nog eens bewezen. Zelfs zonder het Nederlands Elftal scoorde het EK in Frankrijk uitstekende kijkcijfers. Grote sportevenementen als deze passen bij uitstek bij de NOS, omdat zij relevant en interessant zijn voor iedereen in Nederland. Evenementen als het EK helpen de publieke omroep om een verbindende kracht in de samenleving te zijn.

De tijd dat de NOS alle sport kon uitzenden is voorbij”, aldus De Jong. “Maar de belangrijkste sport zie je nog altijd bij ons. De Olympische Spelen, het WK voetbal en dan nu ook het EK 2020.

Eerder deze week haalde ook de Vlaamse publieke omroep Eén de rechten van 2020 binnen. Zenderbaas Olivier Goris zei: “Om de twee jaar is het prijs: dan kunnen alle Vlamingen terecht bij Eén om mee te leven met de Rode Duivels. We tellen nu al af, want de grote tornooien met de Duivels, dat levert steevast onvergetelijke momenten op.

Foto: UEFA

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen