Na Net5 gaat ook EO koken met gehandicapten

Terwijl de koken-met-gehandicapten-show Kitchen Impossible van Arie Boomsma nog in volle gang is op Net5, kondigt ook de EO een programma aan waarin gehandicapten achter het fornuis staan: Downtown Kitchen. Het programma is in de week van 2 januari elke werkdag om 21.20 uur te zien op NPO 3. Dat heeft de omroep laten weten. In het nieuwe EO-programma trekt Johan Eikelboom, samen met mensen met een verstandelijke beperking, door het land om te koken.

Ze beoordelen in verschillende restaurants elkaars kookkunsten, service en de entourage. Hoe is er gekookt? Hoe worden de deelnemers ontvangen? En wat gebeurt er als hun favoriete BN’er onverwachts het restaurant bezoekt en iets bestelt?

De BN’ers die meedoen zijn onder meer Monique Smit, Jochem van Gelder, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens en Xander de Buisonjé.

Eikelboom: “Inmiddels hebben we een aantal opnames achter de rug en iedere keer verrassen deze mensen mij door hun pure emoties en oprechtheid. Dit zorgt voor spannende en soms emotionele momenten bij de beoordeling.”

In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, helpen ze elkaar en leveren ze een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ik ben blij dat we dit met Downtown Dinner kunnen laten zien.

Kitchen Impossible van Arie Boomsma is overigens vanavond weer te zien op Net5.

Foto: EO

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen