Muzikaal afscheid Gordon is geen kijkcijferhit op RTL 4

Het afscheidsconcert van Gordon, ’25 Jaar Gordon: Compleet, Volmaakt, Het Einde’, was zondag geen kijkcijferhit op RTL 4. Er keken 691.000 mensen naar de registratie, goed voor een marktaandeel van 10 procent. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Zowel NPO 1 als SBS 6 wisten op hetzelfde moment meer kijkers te bekoren dan Gordon. NPO 1 trok 1,9 miljoen kijkers (28 procent) met Sint & De Leeuw en SBS 6 scoorde 779.000 kijkers (11 procent) met Wegmisbruikers.

Het is geen verrassing dat de kijkcijfers van Gordon wat achterblijven. Het afscheidsconcert werd de afgelopen weken voorafgegaan door een tweedelige documentaire over het leven van Gordon.

Dit tweeluik van documentairemaker Michiel van Erp, getiteld 25 Jaar Gordon, was ook geen kijkcijferhit. De eerste aflevering trok 882.000 kijkers (13 procent) en de tweede aflevering 800.000 kijkers (12 procent).

Gordon nam met de tv-registratie van zijn muzikale feestje in het Concertgebouw in Amsterdam revanche voor zijn recente valse optredens in RTL Late Night en RTL Live.

Tijdens zijn concert ontving Gordon verschillende gastartiesten, waaronder Willeke Alberti en Gerard Joling.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen